Kuskus, čičerika, špinača in mladi sir
Sestavine
- 150 g kuskusa
- 1 konzerva kuhane čičerike (neto 240 g)
- 1 žlička mlete dimljene rdeče paprike
- 4 stroki mladega česna
- 5 žlic oljčnega olja
- 10 g svežega ingverja
- 1 rdeči strok čilija
- 2 žlici arašidovega olja
- 300 g mlade špinače
- 1/2 žličke začimbe garam masala
- limonov sok
- 300 g mladega kravjega sira
- 2 mladi čebuli
- 2 žlici kaper
- sveža zelišča (majaron, šatraj, timijan)
- črni poper
- 2 žlici narezanega drobnjaka

Zavremo 200 ml vode, rahlo solimo, vanjo stresemo kuskus in ga pokritega pustimo stati 10 minut. Čičeriko stresemo na cedilo in dobro oplaknemo z mrzlo vodo. 2 stroka česna stisnemo. Žar segrejemo.
Špinačo očistimo in večje liste natrgamo na manjše kose. Stroka česna narežemo na tanke rezine. Ingver olupimo in zelo drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo peške in ga drobno narežemo.
Zelišča in kapre drobno sesekljamo. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Sir narežemo na 1 cm debele rezine in jih naložimo na velik kos alu folije. Potresemo ga s kaprami, mlado čebulo in zelišči, popramo ter pokapljamo z 2 žlicama oljčnega olja.
V ponvi segrejemo preostalo oljčno olje, dodamo stisnjeni česen in mleto papriko, pražimo 10 sekund in v ponev stresemo čičeriko. Pražimo 1 minuto in nato vmešamo še kuhani kuskus. Pred serviranjem v kuskus zamešamo še drobnjak.
V drugi ponvi segrejemo arašidovo olje, dodamo ingver in česen ter rahlo opražimo. Dodamo še čili in špinačo ter pražimo na majhni temperaturi toliko časa, da se špinača sesede. Potresemo z garam masalo in rahlo solimo.
Na ogreti žar položimo sir skupaj z alu foijo in ga pečemo le toliko, da se začne topiti. V ogreta globoka krožnika naložimo kuskus s čičeriko in potresemo z dušeno špinačo. Zraven serviramo pečeni sir na žaru.