Lazanja s šparglji in camembertom
Sestavine
- 12 listov lazanje
- 150 g rjavih šampinjonov
- 500 g zelenih špargljev
- 60 g masla
- 30 g moke
- 500 ml mleka
- sol, sveže mleti poper
- muškatni orešček
- 150 g camembert sira
- kosmiči masla
- 60 g parmezana

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 689 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura 10 minut
V kozici segrejemo 30 g masla, vmešamo moko, jo rahlo popražimo in zalijemo z mlekom. Bešamelno omako kuhamo med mešanjem na majhni temperaturi 10 do 15 minut. Na koncu jo začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
Šampinjone narežemo na rezien. V ponvi segrejemo preostalo maslo, dodamo šampinjone in pražimo nekaj minut. Solimo in popramo. Cambembert sir narežemo na tanke rezine.
Šparglje očistimo in narežemo na 5 cm dolge kose. Zavremo slano vodo, vanjo stresemo narezane šparglje in jih kuhamo 1 minuto. S penavko jih poberemo iz vode, stresemo na cedilo, prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. V isti vodi kuhamo testenine 1 minuto, jih prelijemo z mrzlo vodo, odcedimo in položimo na alu folijo, da se ne zlepijo.
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Model za lazanjo namastimo in vanj položimo tri liste lazanje, premažemo s četrtino bešamelne omake, potresemo s tretjino špargljev, tretjino šampinjonov in tretjino narezanega camembert sira. Postopek ponovimo še dvakrat. Zadnja plast so testenine.
Na koncu testenine premažemo s preostalo bešamelno omako ter potresemo s kosmiči masla in parmezanom. Lazanjo pečemo v sredini pečice 35 do 40 minut. Vzamemo jo iz pečice in pustimo stati 5 do 7 minut. Postrežemo jo s spomladansko solato.