Lazanja z jurčki, bučo in kostanji
Sestavine
- 6 listov lazanje (brez kuhanja)
- 400 g muškatne buče
- 100 ml zelenjavne juhe
- 3 stroki česna
- košček ingverja (velikost oreha)
- 4 žlice oljčnega olja
- kajenski poper
- sol, sveže mleti črni poper
- 150 g mocarele
- 200 g svežih jurčkov
- 1 šalotka
- 1 žlica sesekljanega svežega rožmarina
- 100 g kuhanih kostanjev (vakumiranih)
- 5 žlic naribanega parmezana

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut
- Priporočeno vino: Modra frankinja 2004, Bretz
Olupljeno bučo narežemo na majhne kocke. Dva stroka česna in ingver olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, stekleno opražimo česen in ingver, dodamo narezano bučo, pražimo 2 minuti in zalijemo z juho. Rahlo solimo in kuhamo do mehkega. Nato vse skupaj zmiksamo v pire in začinimo s kajenskim poprom in po potrebi s soljo.
Jurčke narežemo na debeljše rezine. Šalotko narežemo na kolobarje in preostali česen drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo preostalo olje, na hitro opražimo šalotko, česen in rožmarin ter dodamo jurčke Pražimo jih 3 minute ter začinimo s soljo in poprom. Kostanje grobo sesekljamo. Mocarelo narežemo na rezine.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. V namaščeni model položimo dva lista lazanje in premažemo z bučnim pirejem. Nanj naložimo polovico jurčkov potresemo s polovico kostanjev in polovico mocarele, pokapljamo z bučnim pirejem, potresemo z žlico parmezana in prekrijemo z listom lazanje.
Postopek ponovimo s preostalimi sestavinami, zadnja plast je testenina, ki jo premažemo z bučnim pirejem in potresemo s parmezanom. Lazanjo pečemo v sredini pečice 30 do 35 minut, jo vzamemo iz pečice in pustimo stati 5 minut.