Lečina kari juha s kozicami
Sestavine
- 300 g leče (sorta Le-Puy)
- 2 šalotki
- 2 majhna stroka česna
- 4 žlice repičnega olja
- 1 žlička tajske rdeče curry paste
- 400 ml kokosovega mleka
- 500 do 600 ml zelenjavne juhe
- 200 g majhnih kozic
- 1 zreli mango
- šopek svežega koriandra
- 4 mlade čebule
- sol, sveže mleti poper
- kajenski poper

Lečo oplaknemo z mrzlo vodo, blanširamo 5 minut v vreli vodi, stresemo na cedilo in prelijemo z mrzlo vodo. Šalotko in česen olupimo ter drobno sesekljamo.
V loncu segrejemo žlico olja, dodamo šalotko in česen ter ju stekleno opražimo. Vmešamo curry pasto, dolijemo kokosovo mleko in juho ter kuhamo lečo do mehkega na majhni temperaturi.
Dobro osušene kozice pražimo v ponvi v preostalem olju na majhni temperaturi toliko časa, da postanejo hrustljave. Mango olupimo, meso ločimo s pomočjo noža od pečke in ga narežemo na majhne kocke. Koriander grobo narežemo. Mlado čebulo narežemo na zelo tanke kolobarje.
Juho začinimo s soljo in poprom, naložimo v ogrete krožnike in potresemo s kozicami, mangom in koriandrom.