Ledeni pistacijev sufle
Sestavine
- 3 jajca
- 100 ml mleka
- vanilijev strok
- 75 g olupljenih pistacij (brez kože)
- 2 žlici pistacijeve kreme
- 60 g sladkorja
- 300 g sladke smetane
- 400 g zrelih češenj
- 200 ml češnjevega soka
- 100 ml bezgovega sirupa
- 2 žlici rdečega popra
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 žlici sladkorja
- 2 žlički cimeta
- 4 posodice za sufle (premer 7-8 cm)

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 do 6 oseb
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 35 minut (+ 4 ure za zamrzovanje)
Okoli vsake posodice ovijemo 4 cm širok in 15 do 20 cm dolg trak papirja za peko, tako da gleda 2 cm čez rob posodice. Pričvrstimo ga z lepilnim trakom.
Jajca ločimo ter rumenjake, mleko in vanilijevo sredico zavremo. Lonec odstavimo s štedilnika in v jajčno mleko zamešamo pistacijevo kremo in olupljene pistacije. Vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju in ohladimo.
Sladko smetano stepemo. Beljake in sladkor stepemo v trdi sneg. V pistacijevo mleko previdno zamešamo najprej stepeno smetano in nato še beljakov sneg. Z pistacijevo maso napolnimo modele do roba papirnatega obroča in jih postavimo v zamrzovalnik za 4 ure.
Češnje izkoščičimo. V loncu zavremo sok, sirup, grobo zdrobljeni rdeči poper in češnje ter kuhamo na srednji vročini 5 minut. Jedilni škrob zmešamo z žlico mrzle vode in zgostimo češnjev ragu.
Zmešamo 2 žlici sladkorja in 2 žlički cimeta. Zmrznjene sufleje potresemo s cimetovim sladkorjem, odstranimo papirnate obroče in jih pustimo stati na sobni temperaturi 10 minut. Po vrhu porazdelimo češnjev ragu in serviramo. Preostali češnjev ragu ponudimo posebej.