Lešnikov drobljenec s hruško in datlji
Sestavine
- 100 g mletih lešnikov
- 50 g mletega maka
- 150 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 2 zavitka vanilijevaga sladkorja
- 60 g rjavega sladkorja
- 125 g masla
- 2 veliki hruški
- 50 g izkoščičenih datljev
- 2 žlici limonovega soka
- 30 ml agavinega sirupa
- 1/2 žličke cimeta
- sladkor v prahu
- vanilijev sladoled
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 20 minut (+ 1 ura za hlajenje)
Lešnike, mak, moko, pecilni prašek, sol, 1 zavitek vanilijevega sladkorja, rjavi sladkor in maslo zgnetemo v drobtine in jih postavimo v hladilnik za 1 uro.
Hruški olupimo, razrežemo na štiri dele, izrežemo peške in narežemo na rezine. Datlje razrežemo na četrtine. Zmešamo narezane hruške, datlje, preostali vanilijev sladkor, agavin sirup, limonov sok in cimet. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Model za pečenje namastimo in dno prekrijemo s polovico drobljenca. Po njem porazdelimo hruške in datlje, prekrijemo s preostalim drobljencem in postavimo v pečico za 50 minut. Če po vrhu preveč potemni, ga narahlo prekrijemo z alu folijo.
Pečeni drobljenec malce ohladimo in potresemo s sladkorjam v prahu. Zraven ponudimo vanilijev sladoled.