Lešnikova irish coffee grmada
Sestavine
- 100 g baby piškotov
- 150 ml kremnega likerja Baileys
- 150 ml močne espresso kave
- 130 g olupljenih in praženih lešnikov
- 200 g sira mascarpone
- 300 ml sladke smetane
- 2 žlici agavinega sirupa
- 1/2 zavitka vanilijevega sladkorja
- 50 g temne čokolade

Uvod
- Kategorija: Pomlad, Zima
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut (+ 1 ura za hlajenje)
Postopek
1
Lešnike razpolovimo. 200 ml sladke smetane kremasto stepemo ter vanjo zamešamo mascarpone, agavin sirup in 100 g narezanih lešnikov. Kavo in liker zmešamo in prelijemo piškote, da se natopijo, ne smejo pa razpasti.
2
V servirno skledo naložimo polovico piškotov, premažemo s polovico mascarpone kreme in postopek ponovimo. Preostalo smetano in vanilijev sladkor kremasto stepemo ter z njo premažemo mascarpone kremo.
3
Trifle postavimo v hladilnik za 1 uro. Čokolado narežemo na kocke in jo raztopimo v posodici, ki smo jo postavili nad lonec z vrelo vodo. Sladico potresemo s preostalimi lešniki in pokapljamo s stopljeno čokolado. Z veliko žlico jo razdelimo na porcije in takoj serviramo.
Oceni