Lešnikove rezine s korenjem, jajčni liker
Sestavine
- 400 g korenja
- 1/2 bio limone
- 4 jajca
- 120 g sladkorja
- 150 g mletih lešnikov
- 150 g moke
- 1 zvrhana žlička pecilnega praška
- 2 lista želatine
- 125 ml jajčnega likerja
- 250 g mascarpone sira
- 5 lešnikovih piškotov
- 2 žlici mletih pistacij

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Korenje olupimo, fino naribamo in zmešamo s sokom in nastrgano lupinico limone.
Jajca in sladkor stepamo z mešalnikom 5 minut, da nastane gosta krema. Zmešamo lešnike, moko in pecilni prašek.
Jajčno kremo, naribano korenje in moko z lešniki temeljito premešamo. Velik pekač obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno razmažemo testo. Pečemo ga v sredini pečice 20 minut. Nato ga pustimo hladiti na rešetki 1 uro.
Želatino namakamo v mrzli vodi 5 minut. V lončku rahlo segrejemo jajčni liker in v njem raztopimo ožeto namočeno želatino. Z metlico zmešamo mascarpone sir in jajčni liker v gladko kremo.
Enakomerno premažmo pečeno testo. Nato testo povprek razrežemo na tri enako velike kose in jih položimo enega na drugega tako, da je zgornja plast krema. Pecivo psotavimo v hladilnik za 1 uro.
Nato ga razrežemo na 5×5 cm velike kvadrate ter jih potresemo z zdrobljenimi piškoti in pistacijo.