Lešnikovi piškoti z nugatom
Sestavine
- 170 g mletih lešnikov
- 150 g mehkega masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 230 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 3 žličke instant kave za espresso
- 1 lonček nugatove kreme z lešniki (npr. Nutella)

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 30 kosov
- Hranilna vrednost: 134 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, 70 g lešnikov in instant kavo. Maslo in sladkor penasto stepemo v mešalniku ter vmešamo jajci eno za drugo. V masleno kremo zamešamo suhe sestavine in jih zgnetemo v gladko testo.
Iz testa oblikujemo majhne kroglice (v velikosti večjega lešnika)in jih povaljamo v preostalih mletih lešnikih. Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj naložimo lešnikove kroglice in vsako rahlo potlačimo.
Piškote pečemo v sredini pečice 15 do 17 minut. Pečene piškote ohladimo na rešetki. Polovico piškotov premažemo z nugatovo kremo in pokrijemo s preostalimi piškoti. Piškote shranimo v pločevinasti škatli med plastmi pergamentnega papirja (rok trajanja 3 tedne).