Sestavine

  • 170 g mletih lešnikov
  • 150 g mehkega masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 230 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 3 žličke instant kave za espresso
  • 1 lonček nugatove kreme z lešniki (npr. Nutella)

Uvod

Hm ..., lešnikovi piškoti smo jim zapisali v ime samo zato, ker vemo, da jih bodo imeli najraje otroci. Sicer bi jih imenovali drugače. Ker jih boste imeli vsaj tako radi tudi odrasli. Le da jim boste vi potem rekli drugače. To so poljubčki! Pravzaprav, to so kar konkretni poljubi! Ne le majhen cmok, temveč pošteni poljub, z ustnicami in jezikom ... Ker tako se jejo ti piškoti-poljubi! Kot ustnice, ki se dotaknejo lešnikov, kot jezik, ki se dotakne nugata, kot okus, ki se dotakne možganov in srca. Kako lepo se je poljubljati!...

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 30 kosov
  • Hranilna vrednost: 134 kcal/kos
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, 70 g lešnikov in instant kavo. Maslo in sladkor penasto stepemo v mešalniku ter vmešamo jajci eno za drugo. V masleno kremo zamešamo suhe sestavine in jih zgnetemo v gladko testo.

2

Iz testa oblikujemo majhne kroglice (v velikosti večjega lešnika)in jih povaljamo v preostalih mletih lešnikih. Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj naložimo lešnikove kroglice in vsako rahlo potlačimo.

3

Piškote pečemo v sredini pečice 15 do 17 minut. Pečene piškote ohladimo na rešetki. Polovico piškotov premažemo z nugatovo kremo in pokrijemo s preostalimi piškoti. Piškote shranimo v pločevinasti škatli med plastmi pergamentnega papirja (rok trajanja 3 tedne).

Oceni