Lignji z misom in mlado čebulo
Sestavine
- 6 očiščenih večjih lignjev (ca. 400 g)
- 3 tanke mlade čebule
- 50 g svetle miso paste
- 10 g sladkorja
- 2 žlici mirina
- 2 žlici limetinega soka
- 1 žlica ghee masla
- 2 žlici arašidovega olja

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: prosecco Casa Coste Piane
Postopek
1
Mlado čebulo poševno narežemo na 1 cm debele rezine. V skodeli zmešamo miso pasto, mirin, sladkor in limetin sok.
2
Lignje po dolgem prerežemo na polovico. Vsako polovico z ostrim nožem poševno vsakih 5 mm poševno zarežemo z obeh strani, da dobimo mrežasti vzorec. Nato jih narežemo na tri kose. Majhne lovke pustimo cele.
3
V manjši ponvi segrejemo ghee maslo in mlado čebulo pražimo na srednji vročini 1 minuto. Dodamo miso omako, segrejemo in ponev odstavimo.
4
V voku ali globoki ponvi segrejemo olje ter narezane lignje in lovke pečemo na močni vročini 3 do 4 minute, da porjavijo. Vmešamo mlado čebulo z miso omako, zmanjšamo vročino in kuhamo 1 minuto. Zraven ponudimo hrustljavi beli kruh.
Oceni