Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 120 ml limetinega soka
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 250 ml soka granatnih jabolk (ca. 3 velika granatna jabolka)
  • 3 listi želatine
  • 1/2 granatnega jabolka

Uvod

Že limonov posset je bil, kajne, odkritje. Zato smo družinsko božično večerjo sklenili še z limetinim possetom, ki smo mu dogodku primerno poveznili božičkovo kapo. Toda izkazalo se je, da je do ponovitve še celo leto, zato Vam ni potrebno tako dolgo čakati. To je sladica za zimske dni, ki ne potrebujejo praznika za dodatno porcijo vitaminov in dodaten objem sladkanja. Ne, posseta ne morete nadomestiti s pudingom iz vrečke, pa čeprav mu poveznete božičkovo-granatno kapo....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut (+ čas za hlajenje)
 
Postopek
1

Smetano in 100 g sladkorja v prahu zavremo in kuhamo na majhni temperaturi 5 minut. Lonec odstavimo s štedilnika in vmešamo limetin sok. Pustimo stati 10 minut, nato pa nalijemo v servirne kozarce. Postavimo jih v hladilnik preko noči.

2

Naslednji dan namočimo želatino za 5 minut v mrzli vodi. Tri granatna jabolka stisnemo in odmerimo 250 ml soka. V loncu zavremo sok in preostali sladkor v prahu ter kuhamo toliko časa, da se sladkor raztopi.

3

Lonec odstavimo s štedilnika in v sok zamešamo ožeto želatino, da se raztopi. Sok ohladimo do sobne temperature in ga šele nato porazdelimo po limetini kremi v kozarcih. Postavimo jih nazaj v hladilnik za najmanj 3 ure.

4

Iz polovice granatnega jabolka izluščimo zrna. Pred serviranjem jih potresemo po želeju in po želji na podstavek dodamo še (božični) piškot.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)