Sestavine

  • 100 ml limonovega soka
  • 2 jajci
  • 4 rumenjaki
  • 50 g sladkorja
  • 70 g masla
  • 70 g bele čokolade
  • 20 g kandiranega ingverja
  • 6 maslenih krhkih piškotov

Uvod

Če si je on zanjo pomagal z nakupom - tukaj - si je še ona zanj. Ker sta v kozarcu kar dve sladici - tukaj, je ta krema za predsladico ali namesto sorbeta, saj s kislino počisti za glavno jedjo in s kremo pripravi na sladko slovo. Kar bo kreme ostalo, bo v hladilniku nekaj dni počakala na penino, ki so bo šumeče zapenila po njej....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut (+ 2 uri za hlajenje)
 
Postopek
1

Jajci, rumenjake in sladkor stepamo z mešalnikom 1 minuto. Limonov sok segrejemo na majhni temperaturi in g med mešanjem z metlico počasi dodajamo v jajčno kremo.

2

Vse skupaj zlijemo nazaj v lonec in med stalnim mešanjem z metlico kuhamo na srednji temperaturi toliko časa, da se krema zgosti. Paziti moramo, da na zavre, saj bi se takoj sesirila.

3

Lonec odstavimo s štedilnika in v jajčno kremo zamešamo maslo in na kocke narezano čokolado. Mešamo toliko čsaa, da se vse sestavine raztopijo. Kremo prelijemo v skodelo in jo postavimo na hladno za 2 uri.

4

Pred serviranjem kandirani ingver narežemo na tanke palčke. V kozarce s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo malo limonove kreme, nanjo položimo piškot, ga okrasimo z limonino kremo in potresemo z ingverjem

Oceni