Limonova krema s kandiranim ingverjem
Sestavine
- 100 ml limonovega soka
- 2 jajci
- 4 rumenjaki
- 50 g sladkorja
- 70 g masla
- 70 g bele čokolade
- 20 g kandiranega ingverja
- 6 maslenih krhkih piškotov
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut (+ 2 uri za hlajenje)
Jajci, rumenjake in sladkor stepamo z mešalnikom 1 minuto. Limonov sok segrejemo na majhni temperaturi in g med mešanjem z metlico počasi dodajamo v jajčno kremo.
Vse skupaj zlijemo nazaj v lonec in med stalnim mešanjem z metlico kuhamo na srednji temperaturi toliko časa, da se krema zgosti. Paziti moramo, da na zavre, saj bi se takoj sesirila.
Lonec odstavimo s štedilnika in v jajčno kremo zamešamo maslo in na kocke narezano čokolado. Mešamo toliko čsaa, da se vse sestavine raztopijo. Kremo prelijemo v skodelo in jo postavimo na hladno za 2 uri.
Pred serviranjem kandirani ingver narežemo na tanke palčke. V kozarce s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo malo limonove kreme, nanjo položimo piškot, ga okrasimo z limonino kremo in potresemo z ingverjem