Sestavine

  • 100 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 90 g bele čokolade
  • 120 g mletih mandljev
  • 60 g jedilnega škroba
  • 1 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1 žlička naribane limonove lupine
  • 30 ml limonovega soka
  • 30 ml Limoncella (limonov liker)
  • 2 3 kapljice mandljeve arome. 3 jajca
  • maščoba in sladkor za modelčke
  • sladkor v prahu
  • sveža melisa

Uvod

Kjer so skupaj mandlji, limone in čokolada, je caprese, pa ne le na Capriju. Tudi v Šoli okusov imamo zato originalno caprese torto, s temno čokolado, in ”našo” caprese torto z belo čokolado. Zakaj je, torej, ne bi imeli še v obliki narastka. Če pa je a la caprese vedno dobro!

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Modelčke za pečenje (premer 9 cm) dobro namastimo in potresemo s sladkorjem. Čokolado fino naribamo. V skledi zmešamo mandlje, škrob in pecilni prašek. Posebej zmešamo limonov sok, liker in mandljevo aromo. Maslo raztopimo.

2

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajca, sladkor in ščepec soli stepamo v mešalniku 10 minut. Dodamo stopljeno maslo, mandlje, limonovo lupino in limonov sok z likerjem. Vse skupaj s spatulo temeljito premešamo. Na koncu vmešamo še naribano čokolado.

3

V modelčke porazdelimo testo in pečemo v sredini pečice 30 minut. Po 15 minutah pečenja zmanjšamo temperaturo v pečici na 150 stopinj. Pečene narastke potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z lističi melise. Postrežemo toplo.

Oceni