Limonov caprese narastek
Sestavine
- 100 g masla
- 80 g sladkorja
- 90 g bele čokolade
- 120 g mletih mandljev
- 60 g jedilnega škroba
- 1 1/2 žličke pecilnega praška
- 1 žlička naribane limonove lupine
- 30 ml limonovega soka
- 30 ml Limoncella (limonov liker)
- 2 3 kapljice mandljeve arome. 3 jajca
- maščoba in sladkor za modelčke
- sladkor v prahu
- sveža melisa

Uvod
Kjer so skupaj mandlji, limone in čokolada, je caprese, pa ne le na Capriju. Tudi v Šoli okusov imamo zato originalno caprese torto, s temno čokolado, in ”našo” caprese torto z belo čokolado. Zakaj je, torej, ne bi imeli še v obliki narastka. Če pa je a la caprese vedno dobro!
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Modelčke za pečenje (premer 9 cm) dobro namastimo in potresemo s sladkorjem. Čokolado fino naribamo. V skledi zmešamo mandlje, škrob in pecilni prašek. Posebej zmešamo limonov sok, liker in mandljevo aromo. Maslo raztopimo.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajca, sladkor in ščepec soli stepamo v mešalniku 10 minut. Dodamo stopljeno maslo, mandlje, limonovo lupino in limonov sok z likerjem. Vse skupaj s spatulo temeljito premešamo. Na koncu vmešamo še naribano čokolado.
V modelčke porazdelimo testo in pečemo v sredini pečice 30 minut. Po 15 minutah pečenja zmanjšamo temperaturo v pečici na 150 stopinj. Pečene narastke potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z lističi melise. Postrežemo toplo.