Limonova krema s pasijonko
Sestavine
- 2 bio limoni
- 2 jajci
- 4 rumenjaki
- 1 žlička jedilnega škroba
- 120 g sladkorja
- 200 g creme fraiche
- 150 g jagod
- 3 pasijonke
- agavin sirup
- sveža melisa in sladkor v prahu

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 495 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 10 minut
Pečico segrejemo na 120 stopinj. Modelčke (a 200 ml) postavimo v globok pekač. Nastrgamo lupino ene limone in nato obe limoni stisnemo ter odmerimo 100 ml soka.
Jajci, rumenjake, škrob, sladkor, limonov sok in lupinico gladko razmešamo z metlico. Vmešamo še creme fraiche in gladko kremo vlijemo v modelčke. Pekač postavimo v sredino pečice, vanj nalijemo vročo vodo, tako da so modelčki do dveh tretjin v vodi in pečemo 40 minut. Ohlajene flane postavimo prek noči v hladilnik.
Naslednji dan jagode očistimo in narežemo. Pasijonke prerežemo na polovico ter z žličko izdolbemo meso in peške. Zamešamo med jagode in po želji rahlo sladkamo z agavinim sirupom. Sadni ragu porazdelimo po limonovi kremi, okrasimo z lističi melise in jih rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.