Sestavine

  • 2 bio limoni
  • 2 jajci
  • 4 rumenjaki
  • 1 žlička jedilnega škroba
  • 120 g sladkorja
  • 200 g creme fraiche
  • 150 g jagod
  • 3 pasijonke
  • agavin sirup
  • sveža melisa in sladkor v prahu

Uvod

Chefi imajo ”patisjeje” (slaščičarje) in ti zato morajo ustvarjati sladice, ki jih je potrebno pripravljati, mešati, mesiti, peči, zlagati, oblikovati, dekorirati več dni. Doma pa so najboljše tiste (nedeljske) sladice, ki so gotove že včeraj, tako da jih je potrebno le vzeti iz hladilnika in obliti. Kot limonov jajčni puding, ki je tako rumen, da zaslepi sonce, tako osvežujoč, da ima lahko kosilo veliko hodov, in tako eleganten, kot da je od pstisjeja. Jagode ob pasijonki niso le zaradi barve.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 495 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 10 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 120 stopinj. Modelčke (a 200 ml) postavimo v globok pekač. Nastrgamo lupino ene limone in nato obe limoni stisnemo ter odmerimo 100 ml soka.

2

Jajci, rumenjake, škrob, sladkor, limonov sok in lupinico gladko razmešamo z metlico. Vmešamo še creme fraiche in gladko kremo vlijemo v modelčke. Pekač postavimo v sredino pečice, vanj nalijemo vročo vodo, tako da so modelčki do dveh tretjin v vodi in pečemo 40 minut. Ohlajene flane postavimo prek noči v hladilnik.

3

Naslednji dan jagode očistimo in narežemo. Pasijonke prerežemo na polovico ter z žličko izdolbemo meso in peške. Zamešamo med jagode in po želji rahlo sladkamo z agavinim sirupom. Sadni ragu porazdelimo po limonovi kremi, okrasimo z lističi melise in jih rahlo potresemo s sladkorjem v prahu.

Oceni