Sestavine

  • 1 zavitek svežega listnatega testa
  • 1 večja šalotka
  • 1 žlica masla
  • 150 g creme fraiche
  • sveže mleti poper, sol
  • 3 rezine pršuta
  • 1 večji črni tartuf

Uvod

Če še niste pripravili novembrske gostije z vinsko pokušino – tukaj -, potem je tukaj še en razlog, da jo boste. Če ste jo že, pa je nori december že tako pred vrati in se je nanj potrebno pripraviti. V prvem primeru bodo tortice na toplem začetku, ko se bo v visokih kozarcih iskrilo od mehurčkov, v drugem pa priporočamo, da pri mehurčkih ostanete kar ves večer. Količino tortic pri tem le podvojite!

Če nimate tartufov, na vrh tanko nalistajte sveže rjave šampinjone.

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 6 kosov
  • Hranilna vrednost: 435 kcal/kos
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
  • Priporočeno vino: Brda bianco 2013, Kristian Keber
 
Postopek
1

Modelčke za tarte (premer 6 cm) dobro namastimo in rahlo potresemo z moko. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Testo razvijemo in izrežemo 6 krogov s premerom 10 cm. Položimo jih v modelčke, testo pritisnemo ob rob in dno večkrat prebodemo z vilicami.

2

Tortice pečemo v sredini pečice 12 do 15 minut. Če se med peko napihnejo, jih prebodemo z vilicami, tako da s tem odstranimo zrak.

3

Šalotko olupimo, razpolovimo, narežemo na tanke trakove in jo v ponvi na maslu pražimo do zlatorjave barve. Vmešamo creme fraiche ter začinimo s soljo in poprom. Pršut narežemo na 1 cm široke trakove.

4

Na pečene tortice porazdelimo narezani pršut in kremo ter postavimo v pečico za 3 do 5 minut. Potresemo z nahobljanimi tartufi in takoj postrežemo.

Oceni