Listnati tarte z bučkami
Sestavine
- 1 zavitek svežega listnatega testa (280 g)
- 3 majhne bučke
- 4 stroki česna
- 2 do 3 žlice oljčnega olja
- sol, sveže mleti črni poper
- 120 g gorgonzole
- 1 žlica svežih pehtranovih lističev

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Sivi pinot 2017, Marjan Simčič
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Listnato testo skupaj s papirjem odvijemo in položimo na primerno veliki pekač. Dno večkrat prebodemo z vilico in pekač postavimo v hladilnik.
Bučke narežemo na 2 mm tanke rezine. Olupljeni česen prav tako narežemo na zelo tanke rezine. Gorgonzolo narežemo na majhne kocke. Pehtran drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo olje in na majhni temperaturi pražimo česen 1 minuto. Dodamo narezane bučke in jih pražimo na srednji temperaturi 3 minute. Krepko jih začinimo s soljo in poprom.
Na testo potresemo polovico gorgonzole, nato bučke s česnom in oljem ter na koncu še s preostalo gorgonzolo. Pekač postavimo v sredino pečice za 15 minut, nato ga prestavimo na spodnjo rešetko in pečemo še 5 do 10 minut oz. da testo dobi zlato rjavo barvo.