Sestavine

  • 1 zavitek svežega listnatega testa (280 g)
  • 3 majhne bučke
  • 4 stroki česna
  • 2 do 3 žlice oljčnega olja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 120 g gorgonzole
  • 1 žlica svežih pehtranovih lističev

Uvod

Ko se mudi, se prevečkrat zgodi, da zmanjka časa za domišljijo. In ker se nam prevečkrat mudi, jemo zato večinoma - dolgočasno. Koliko užitkov zamudimo, ko v naglici posežemo po vedno enakih sestavinah in istih receptih. Zaradi tega vse življenje kolobarimo največ deset jedi. In živimo v prepričanju, da so to tiste jedi, ki jih imamo najraje. Seveda, če pa drugih ne poznamo!

To je uvod v preprosti recept … Ker takšne recepte pravzaprav največkrat potrebujemo. Takrat, ko se nam mudi. Ko nimamo časa za dolgo nakupovanje, še manj za dolgo kuhanje. Smo pa lačni in ne bi radi spet tega, kar smo že predvčerajšnjim, le da na drugem krožniku.

Testo je zamrznjeno, torej je vedno doma. Bučke imajo sedaj sezono. Torej je potrebno prižgati le pečico in narezati paradižnik za solato....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
  • Priporočeno vino: Sivi pinot 2017, Marjan Simčič
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Listnato testo skupaj s papirjem odvijemo in položimo na primerno veliki pekač. Dno večkrat prebodemo z vilico in pekač postavimo v hladilnik.

2

Bučke narežemo na 2 mm tanke rezine. Olupljeni česen prav tako narežemo na zelo tanke rezine. Gorgonzolo narežemo na majhne kocke. Pehtran drobno sesekljamo.

3

V ponvi segrejemo olje in na majhni temperaturi pražimo česen 1 minuto. Dodamo narezane bučke in jih pražimo na srednji temperaturi 3 minute. Krepko jih začinimo s soljo in poprom.

4

Na testo potresemo polovico gorgonzole, nato bučke s česnom in oljem ter na koncu še s preostalo gorgonzolo. Pekač postavimo v sredino pečice za 15 minut, nato ga prestavimo na spodnjo rešetko in pečemo še 5 do 10 minut oz. da testo dobi zlato rjavo barvo.

Oceni