Losos z rabarbaro in beluši
Sestavine
- 350 g lososovega fileja
- 4 stebla rdeče rabarbare
- 1 pomaranča
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 žlica medu
- sol, poper
- sušena mediteranska zelišča
- kajenski poper
- 1 mlada čebula
- 1 rdeči čili
- 8 kom belih belušev

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
- Priporočeno vino: Cremant Bailly Lapierre, Rose brut
Pečico segrejemo na 180 stopinj z ventilacijo. Rabarbaro očistimo, narežemo 7 cm dolge kose in naložimo v pekač. Stisnemo pomarančo, sok zmešamo s 3 žlicami olja in medom ter polijemo po rabarbari.
Krepko začinimo s soljo in svežem mletim poprom, vse premešamo in pečemo v sredini pečice 10 minut. Beluše olupimo, narežemo na 7 cm velike kose in blanširamo v slani vodi 2 minuti. Dobro odcejene zmešamo z žlico olja, soljo in poprom.
Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje, zelene dele prihranimo za dekoracijo. Čili narežemo na tanke kolobarje. Lososova fileja začinimo z mediteranskimi zelišći, soljo in poprom.
V ponvi segrejemo preostalo olje in lososa pečemo na vsaki strani 1 minuto. V pekač stresemo beluše in jih začinimo s kajenskim poprom. Dodamo še mlado čebulo in na vrh položimo lososova fileja. Vse skupaj pečemo še 10 minut. Pred serviranjem potresemo z narezanim čilijem.