Lososov tatar na čipsu
Sestavine
- 100 g dimljenega lososa
- 1/2 zrelega avokada
- 1 grenivka
- 1 žlica limetinega soka
- 1 žlica olivnega olja
- sol, poper
- tabasco omaka
- 16 kom krompirjevega čipsa

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 195 kca/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 10 minut
Postopek
1
Grenivko je na debelo olupil, pri tem odstranil zunanjo belo kožo in z ostrim nožem izrezal fileje. Nato jih je narezal na drobne kocke.
2
Avokado je olupil, narezal na 5 mm velike kocke in pokapljal z limetinim sokom. Lososa je prav tako narezal na 5 mm velike kocke.
3
V skodeli je zmešal narezani avokado, grenivko in lososa ter začinil z oljem, soljo, poprom in tabasco omako. Na vsak list krompirjevega čipsa je položil žlico tatarja, jih naložil na servirni pladenj in takoj ponudil.
Oceni