Lososovi polpeti in špinača
Sestavine
- 800 g lososovega fileja
- 1 rezina toasta
- 4 mlade čebule
- 20 g masla
- 1 žlica lističev citronske verbene (citronka)
- 1 rumenjaka
- 1 žlica gorčice s semeni
- sol
- kajenski poper
- 4 do 5 žlic drobtin
- olje za pečenje
- sveži črni tartuf
Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 740 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Postopek
1
Mlado čebulo drobno narežemo in dušimo v majhni ponvi na maslu 2 minuti. Toastu odrežemo skorjo, namočimo v topli vodi, dobro ožmemo in natrgamo na majhne kose. Citronko drobno sesekljamo. Losos očistimo in narežemo na 5 mm drobne kocke.
2
V posodi dobro zmešamo narezani losos, toast, citronko, gorčico, rumenjaka, drobtine, sol in kajenski poper. Iz mase z mokrimi rokami oblikujemo majhne polpete in jih postavimo v hladilnik za 15 minut.
3
V veliki ponvi segrejemo olje in ribje polpete pečemo na vsaki strani 4 minute oz. do zlato rjave barve. Odcedimo jih na kuhinjskem papirju. Pred serviranjem jih potresemo z naribanim črnim tartufom. Odlična priloga sta kremasta špinača in pire krompir.
Oceni