Sestavine

  • 190 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • sol
  • 240 g masla
  • 210 g sladkorja
  • 4 limone
  • 4 jajca
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 120 ml mleka
  • 2 beljaka
  • 125 g sladkorja
  • maščoba in moka za pekač

Uvod

Dober recept za limonovo kremo je tako nujno potreben kot oster nož, litoželezna posoda ali hotelska kapa za tuširanje (za pokrivanje testa med vzhajanjem). Brez tega se v domači kuhinji ne da! Zato si zdaj lahko oddahnete in rezervirate počitnice, saj vam manjka, priznajte, le še polivinilasta kapa.

Kreme naredite dovolj in jo shranite v hladilniku, kjer bo mirno počakala, da pojeste vse mafine, saj boste po njih skuhali smetano v panakoto, ki ji bo limonova krema zelo prijala, in če je bo ostalo še kaj, boste z njo premazali tarte, za katerega je recept tukaj....

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 9 kosov
  • Hranilna vrednost: 535 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura 30 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za mafine namastimo in potresemo z moko. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek in ščepec soli.

2

V drugi skledi stepamo z mešalnikom 115 g mehkega masla in 100 g sladkorja 2 do 3 minute. Vmešamo dve jajci in vanilijev ekstrakt ter stepamo na srednji hitrosti, da se vse sestavine temeljito premešajo. Na koncu vmešamo še moko s pecilnim praškom in mleko.

3

S testom napolnimo namaščene vdolbine na pekaču in postavimo v pečico za 20 do 25 minut. Pečene mafine ohladimo na rešetki

4

Za limonovo kremo stisnemo limone in odmerimo 120 ml soka. V loncu z metlico zmešamo 2 jajci, 2 rumenjaka, 110 g sladkorja, limonov sok in 125 g masla. Na srednji temperaturi med stalnim mešanjem maso počasi segrevamo toliko časa, da se zgosti v gosto kremo in pazimo, da med kuhanjem ne zavre. Limonovo kremo pustimo ohladiti.

5

S pomočjo žličke izdolbemo sredino mafinov in vdolbino napolnimo z žličko limonove kreme. Za meringo stepamo 2 beljaka, 125 g sladkorja inn ščepec soli 3 minute do gostega snega. S snegom napolnimo dresirno vrečko, odrežemo konec in ga nabrizgamo na mafine. Meringe opečemo s pomočjo ročnega gorilnika do zlato rjave barve.

Oceni