Mafini z limonovo kremo in meringo
Sestavine
- 190 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- sol
- 240 g masla
- 210 g sladkorja
- 4 limone
- 4 jajca
- 2 rumenjaka
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 120 ml mleka
- 2 beljaka
- 125 g sladkorja
- maščoba in moka za pekač
Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 9 kosov
- Hranilna vrednost: 535 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 30 minut
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za mafine namastimo in potresemo z moko. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek in ščepec soli.
V drugi skledi stepamo z mešalnikom 115 g mehkega masla in 100 g sladkorja 2 do 3 minute. Vmešamo dve jajci in vanilijev ekstrakt ter stepamo na srednji hitrosti, da se vse sestavine temeljito premešajo. Na koncu vmešamo še moko s pecilnim praškom in mleko.
S testom napolnimo namaščene vdolbine na pekaču in postavimo v pečico za 20 do 25 minut. Pečene mafine ohladimo na rešetki
Za limonovo kremo stisnemo limone in odmerimo 120 ml soka. V loncu z metlico zmešamo 2 jajci, 2 rumenjaka, 110 g sladkorja, limonov sok in 125 g masla. Na srednji temperaturi med stalnim mešanjem maso počasi segrevamo toliko časa, da se zgosti v gosto kremo in pazimo, da med kuhanjem ne zavre. Limonovo kremo pustimo ohladiti.
S pomočjo žličke izdolbemo sredino mafinov in vdolbino napolnimo z žličko limonove kreme. Za meringo stepamo 2 beljaka, 125 g sladkorja inn ščepec soli 3 minute do gostega snega. S snegom napolnimo dresirno vrečko, odrežemo konec in ga nabrizgamo na mafine. Meringe opečemo s pomočjo ročnega gorilnika do zlato rjave barve.