Sestavine

  • RUBY ČOKOLADA
  • 125 g Ruby čokolade
  • 250 ml sladke smetane
  • MARELICE
  • 250 g marelic
  • 40 g sladkorja
  • 100 ml svežega pomarančnega soka
  • 1/2 žličke jedilnega škroba
  • MAGDALENICE
  • 90 g masla
  • 1 vanilijev strok
  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 žlićka naribane limonove lupine
  • 100 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • silikonski model za magdalenice

Uvod

Šola okusov ima rada magdalenice! Dokaz je tukaj. Zato bi lahko recept ponovili - toda potem ne bi vedeli, katere so najboljše … Toliko receptov le potrjuje njihovo priljubljenost, saj niso le najbolj sveži biskvit - najboljše so magdalenice, ki jih pečemo sproti in potem komaj čakamo, da se vsaj malo ohladijo -, temveč so tudi najbolj hvaležna spremljava sladkemu zaključku okusnega obeda. Tokrat smo jim zato ”pomagali” z ruby smetano....

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 6 oseb
  • Hranilna vrednost: 697 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Srednje
  • Čas priprave: 1 ura 30 minut (+ čas za hlajenje)
 
Postopek
1

Ruby čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Smetano zavremo, malce ohladimo, vanjo zamešamo stopljeno čokolado in temeljito premešamo. Posodo s smetano pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 12 ur.

2

Marelice izkoščičimo in vsako polovico razpolovimo. Sladkor svetlo rjavo karameliziramo, dolijemo pomarančni sok in kuhamo na majhni vročini, da se sladkor stopi. Dodamo marelice, zavremo in zgostimo z jedilnim škrobom ter ohladimo.

3

Za magdalenice maslo stopimo in rahlo ohladimo. Jajci, presejan sladkor v prahu, izpraskano vanilijevo sredico in limonovo lupino stepamo z mešalnikom 5 minut do goste kreme. Zmešamo moko in pecilni prašek. V jajčno kremo previdno zamešamo moko in stopljeno maslo. Testo postavimo v hladilnik za 30 minut.

4

Pečico segrejemo na 200 stopinj. V vsako vdolbino silikonskega pekača damo 1 zvrhano žličko testa in ga rahlo poravnamo. Magdalenice pečemo na spodnji rešetki 8 do 10 minut. Pečene ohladimo na rešetki. Postopek pečenja ponovimo še s preostalim testom.

5

Pred serviranjem z mešalnikom stepemo čokoladno smetano in z njo napolnimo dresirno vrečko ter spodaj odrežemo konico. V desertne kozarce položimo poljubno število magdalenic, nanje nekaj marelic s sokom in nabrizgamo čokoladno smetano ter takoj serviramo. Zraven postrežemo preostale magdalenice.

Oceni