Magdalenice, marelice in ruby čokolada
Sestavine
- RUBY ČOKOLADA
- 125 g Ruby čokolade
- 250 ml sladke smetane
- MARELICE
- 250 g marelic
- 40 g sladkorja
- 100 ml svežega pomarančnega soka
- 1/2 žličke jedilnega škroba
- MAGDALENICE
- 90 g masla
- 1 vanilijev strok
- 2 jajci
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 žlićka naribane limonove lupine
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- silikonski model za magdalenice

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 oseb
- Hranilna vrednost: 697 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura 30 minut (+ čas za hlajenje)
Ruby čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Smetano zavremo, malce ohladimo, vanjo zamešamo stopljeno čokolado in temeljito premešamo. Posodo s smetano pokrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za najmanj 12 ur.
Marelice izkoščičimo in vsako polovico razpolovimo. Sladkor svetlo rjavo karameliziramo, dolijemo pomarančni sok in kuhamo na majhni vročini, da se sladkor stopi. Dodamo marelice, zavremo in zgostimo z jedilnim škrobom ter ohladimo.
Za magdalenice maslo stopimo in rahlo ohladimo. Jajci, presejan sladkor v prahu, izpraskano vanilijevo sredico in limonovo lupino stepamo z mešalnikom 5 minut do goste kreme. Zmešamo moko in pecilni prašek. V jajčno kremo previdno zamešamo moko in stopljeno maslo. Testo postavimo v hladilnik za 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. V vsako vdolbino silikonskega pekača damo 1 zvrhano žličko testa in ga rahlo poravnamo. Magdalenice pečemo na spodnji rešetki 8 do 10 minut. Pečene ohladimo na rešetki. Postopek pečenja ponovimo še s preostalim testom.
Pred serviranjem z mešalnikom stepemo čokoladno smetano in z njo napolnimo dresirno vrečko ter spodaj odrežemo konico. V desertne kozarce položimo poljubno število magdalenic, nanje nekaj marelic s sokom in nabrizgamo čokoladno smetano ter takoj serviramo. Zraven postrežemo preostale magdalenice.