Sestavine

  • 60 g moke
  • 2 g pecilnega praška
  • 0,5 g soli
  • 70 g jajc
  • 45 g belega sladkorja
  • 55 g masla
  • 8 g rjavega sladkorja
  • 8 g medu
  • 50 g pistacijeve paste

Uvod

Ker lahko testo zmešamo že prej, da bo počakalo v hladilniku, so magdalenice pečene tako hitro, da lahko z njimi presenetite goste. Si lahko želijo še kaj boljšega od sveže pečenega in tako hrustljavo-mehkega peciva, ki mu pistacije dodajajo čar, oblika pa zaljubljenost?! Recept smo našli pri Thomasu Kellerju, ki nima zaman dvakrat po tri Michelinove zvezdice.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 12 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut (+ čas za hlajenje)
 
Postopek
1

Moko, pecilni prašek in sol zmešamo v manjši posodi. V drugi posodi miksamo jajca in beli sladkor na srednji hitrosti 1 minuto, da se sestavine rahlo segrejejo. Nato zvišamo hitrost na najvišjo stopnjo in stepamo 4 minute.

2

Medtem v kozici na srednji vročini segrevamo maslo, rjavi sladkor in med, da se sladkor raztopi.

3

V jajčno kremo pri nizki hitrosti zamešamo moko in na koncu temeljito postrgamo dno. Dolijemo toplo maslo in vse skupaj zmešamo v gladko testo.

4

Na koncu z lopatko v testo zamešamo še mehko pistacijevo pasto. Če je pasta pretrda, jo v skodelici postavimo v mikrovalovno pečico za 10 sekund, da se zmehča. Posodo s testom pokrijemo in postavimo v hladilnik preko noči.

5

Naslednji dan pečico segrejemo na 175 sotpinj. Vdolbine pekača za magdalenice dobro namastimo in postavimo v hladilnik za 10 minut. Če uporabimo silikonski pekač, vdolbine ni potrebno namastiti.

6

S pomočjo žličke s testom napolnimo vdolbine in testo po vrhu poravnamo. Magdalenice pečemo v sredini pečice 9 do 10 minut oz. da po vrhu rahlo porjavijo. Pečene magdalenice takoj poberemo iz modelčkov in ohladimo na rešetki.

Oceni