Magdalenice s pistacijo
Sestavine
- 60 g moke
- 2 g pecilnega praška
- 0,5 g soli
- 70 g jajc
- 45 g belega sladkorja
- 55 g masla
- 8 g rjavega sladkorja
- 8 g medu
- 50 g pistacijeve paste

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 12 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ čas za hlajenje)
Moko, pecilni prašek in sol zmešamo v manjši posodi. V drugi posodi miksamo jajca in beli sladkor na srednji hitrosti 1 minuto, da se sestavine rahlo segrejejo. Nato zvišamo hitrost na najvišjo stopnjo in stepamo 4 minute.
Medtem v kozici na srednji vročini segrevamo maslo, rjavi sladkor in med, da se sladkor raztopi.
V jajčno kremo pri nizki hitrosti zamešamo moko in na koncu temeljito postrgamo dno. Dolijemo toplo maslo in vse skupaj zmešamo v gladko testo.
Na koncu z lopatko v testo zamešamo še mehko pistacijevo pasto. Če je pasta pretrda, jo v skodelici postavimo v mikrovalovno pečico za 10 sekund, da se zmehča. Posodo s testom pokrijemo in postavimo v hladilnik preko noči.
Naslednji dan pečico segrejemo na 175 stopinj. Vdolbine pekača za magdalenice dobro namastimo in postavimo v hladilnik za 10 minut. Če uporabimo silikonski pekač, vdolbine ni potrebno namastiti.
S pomočjo žličke s testom napolnimo vdolbine in testo po vrhu poravnamo. Magdalenice pečemo v sredini pečice 9 do 10 minut oz. da po vrhu rahlo porjavijo. Pečene magdalenice takoj poberemo iz modelčkov in ohladimo na rešetki.