Magdalenice z mlado čebulo, rouille omaka
Sestavine
- 20 ml pomarančnega soka
- 0,1 g žafrana
- 1 žlička gorčice
- 2 rumenjaka
- 70 ml repičnega olja
- 110 ml oljčnega olja
- sol
- 90 g masla
- 3 jajca
- 50 g sladkorja
- 120 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1 žlica drobno sesekljanih rožmarinovih iglic
- 2 mladi čebulii

Uvod
- Kategorija: Jesen, Pomlad, Zima
- Količina: 24 kom
- Hranilna vrednost: 131 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: šampanjec Serge Mathieu Blanc de Noirs
Za rouille omako žafran namočimo v pomarančnem soku. Iz rumenjakov, gorčice, repičnega olja in 50 ml oljčnega olja zmešamo čvrsto majonezo. Vanjo zamešamo pomarančni sok z žafranom, krepko solimo in postavimo do serviranja v hladilnik.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač z vdolbinami za magdalenke namastimo. Mlado čebulo drobno narežemo. Maslo raztopimo in zmešamo s preostalim oljčnim oljem (60 ml).
Jajca, sladkor in 1/4 žličke soli stepamo z mešalnikom na najvišjih obratih 5 minut. Med mešanjem na srednji hitrosti nato počasi dolivamo stopljeno maslo z oljem. Mešalnik izklopimo in na jajčno kremo presejemo moko s pecilnim praškom. Rahlo premešamo in z lopatico vmešamo še mlado čebulo in rožmarin.
Napolnimo namaščene vdobline na pekaču (9 ali 12 vdolbin) in magdalenke pečemo na drugi rešetki od spodaj 7 minut oz. da lepo porjavijo. Pečene stresemo na rešetko, model rahlo ohladimo, napolnimo s testom in spečemo. Postopek pečenja ponavljamo, da porabimo vso testo. Še mlačne magdalenke serviramo z rouille omako.