Sestavine

  • 2 jajci
  • 115 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1/2 žličke nastrgane limonine lupine
  • 115 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • sol
  • maslo za model)
  • sladkor v prahu

Uvod

Čar biskvitnega peciva je v tem, da ga spečemo enkrat, jemo pa potem še dolgo. Resda ni več sveže, je pa še vedno dobro. Zato nam že od malega govorijo, da piškotov in keksov ne smemo (po)jesti, ko so še vroči. Pa čeprav so takrat najboljši …

Rešitev te zagate so magdalenice (madlenke, madeleines), ki so tisto francosko drobno pecivo v obliki školjk pokrovač, ki jih je potrebno pojesti, ko so čisto sveže in še tople. Tukaj je njihov klasični recept, da jih vzljubite (in zanje nabavite posebne školjčne modele). Potem pa dobite še (neklasične magdalenice).

  • Kategorija: Jesen, Poletje, Pomlad, Zima
  • Količina: 18 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut (+ 1 ura za hlajenje)
 
Postopek
1

Maslo previdno raztopimo v kozici in pustimo stati 5 minut. Jajci, sladkor in limonovo lupino stepamo v mešalniku 8 minut do penaste kreme. V skledi posebej zmešamo moko, pecilni prašek in sol.

2

V jajčno kremo s spatulo previdno zamešamo moko in stopljeno maslo. Testo postavimo v hladilnik za 1 uro. Model za magdalenice premažemo s stopljenim maslom (če uporabimo silikonski model, ga ni potrebno namastiti).

3

Pečico segrejemo na 200 stopinj. V vsako vdolbino modela damo žličko testa. Pečemo v sredini pečice 10 do 12 minut oz. da magdalenice ob robovih in na vrhu rahlo porjavijo. Pečene stresemo na rešetko, pustimo malce ohladiti, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še tople.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)