Majhni paradižniki z ingverjem in tofujem
Sestavine
- 600 g pisanih češnjevih paradižnikov
- 2 žlici sesekljanega ingverja
- 1 rdeči čili ali feferon
- 4 žlice sojine omake
- 4 žlice riževega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 250 g sojinega sira tofu
- 2 žlici repičnega olja
- 2 žlici karamelne omake
- 1 žlica opraženega črnega sezama

Postopek
1
Paradižnike umijemo in prerežemo na polovico. Čili ali pekoči feferon očistimo in drobno sesekljamo. Ingver, čili, sojino omako, rižev kis, oljčno olje in javorjev sirup zmešamo v marinado. Vanjo stresemo narezane paradižnike, premešamo in pustimo stati 10 minut.
2
Tofu narežemo na 1 cm velike kocke. V ponvi segrejemo olje in narezani tofu hrustljavo opečemo. Vmešamo karamelno omako in vse skupaj rahlo karameliziramo. Na krožnike naložimo marinirani paradižnik ter potresemo s hrustljavim tofujem in črnim sezamom.
Oceni