Sestavine

  • 600 g pisanih češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici sesekljanega ingverja
  • 1 rdeči čili ali feferon
  • 4 žlice sojine omake
  • 4 žlice riževega kisa
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 250 g sojinega sira tofu
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 žlici karamelne omake
  • 1 žlica opraženega črnega sezama

Uvod

Majhni paradižniki, pisanih barv in različnih oblik, so najboljši, ko jih sami trgamo in sproti pozobamo. Ker pa rastejo hitro in bujno, je potrebno pridno trgati, za zajtrk, kosilo in večerjo. Naenkrat jih je toliko, da jih začnemo sušiti, peči, vlagati … A s tem izgubijo svojo lepoto!

Ker so majhni paradižniki pisanih barv in češnjevih oblik najboljši sveži, jih je tako potrebno tudi ”kuhati”. Za njihovo zrelo sladkost in sočnost je poskrbelo že sonce, zato jim moramo mi le še malo pomagati, z ingverjem, ki pekli, sezamom, ki oreškasto provocira, in tofujem, ki preseneti s karamelizirano-poprasto globino.

Vir: Tanja Vegetarisch (Tanja Grandits)...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut
 
Postopek
1

Paradižnike umijemo in prerežemo na polovico. Čili ali pekoči feferon očistimo in drobno sesekljamo. Ingver, čili, sojino omako, rižev kis, oljčno olje in javorjev sirup zmešamo v marinado. Vanjo stresemo narezane paradižnike, premešamo in pustimo stati 10 minut.

2

Tofu narežemo na 1 cm velike kocke. V ponvi segrejemo olje in narezani tofu hrustljavo opečemo. Vmešamo karamelno omako in vse skupaj rahlo karameliziramo. Na krožnike naložimo marinirani paradižnik ter potresemo s hrustljavim tofujem in črnim sezamom.

Oceni