Makova panakota z medom
Sestavine
- 300 ml sladke smetane
- 3 listi želatine
- 70 g akacijevega medu
- 1 žlica maka (mleti ali celi)
- 300 ml pinjenca
- 200 g jagod
- 1 žlica jagodnega likerja
- sesekljane pistacije

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut (+ 5 ur za hlajenje)
Postopek
1
Želatino namočimo v mrzli vodi. V loncu segrejemo 150 ml smetane in med. Preostalo smetano skupaj z makom trdo stepemo in postavimo v hladilnik. Oežto želatino raztopimo v vročem medenem mleku.
2
Vmešamo še pinjenec in postavimo v hladilnik, da tekočina začne rahlo želirati. Vmešamo stepeno smetano in napolnimo desertne kozarce. Vsak kozarec pokrijemo s prozorno folijo in jih postavimo v hladilnik za najmanj 5 ur ali preko noči.
3
Pred serviranjem jagode in liker pretlačimo s paličnim mešalnikom v pire. Z jagodnim pirejem prelijemo kremo v kozarcih in po želji potresemo s sesekljanimi pistacijami.
Oceni