Makovi kolački s hruško in brusnicami
Sestavine
- 200 g hrušk viljamovk
- 100 ml sončničnega olja
- mleti cimet
- mleti piment
- 80 g sladkorja
- 2 jajci
- 100 ml mineralne vode
- 100 g mletega maka
- 160 g moke
- 2 žlički pecilnega praška (8 g)
- sladkor v prahu
- vložene brusnice

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 10 kosov
- Hranilna vrednost: 245 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač z vdolbinami za šarkelj namastimo. Hruške olupimo, izrežemo peščišče ter narežemo na zelo majhne kocke.
2
Penasto umešamo olje, 1/2 žličke cimeta, ščepec pimenta in soli, sladkor, jajci, mineralno vodo in mak. Zmešamo moko in pecilni prašek, presejemo nad jajčno maso in jo z lopatko previdno vmešamo. Na koncu v testo zamešamo še hruške.
3
S testom napolnimo modelčke in pečemo v sredini pečice 15 do 20 minut. Pustimo malce ohladiti in kolačke nato zvrnemo iz pekača na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Vdolbino na vrhu vsakega šarklja oz. kolača napolnimo z vloženimi brusnicami in potresemo s sladkorjem v prahu.
Oceni