Sestavine

  • 100 ml mleka
  • 400 ml sladke smetane
  • 4 listi želatine
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 200 g malin
  • 2 žlički rožne vode
  • 2 žlici sesekljanih pistacij
  • sveže maline za dekoracijo

Uvod

Priznamo, kar po pravici, na tržnici so bile maline tako lepe, ko pa so se na kolesu pripeljale domov, so bile čisto drugačne … A še vedno so tako omamno dišale, zato nismo pomišljali, kar še ni bilo čežane, smo jo v mikserju še bolj pretlačili!

In kaj zdaj? Dolgočasno je že, če takšen kuli (coulis) le prelijemo preko pudinga iz vrečke, pa čeprav ga s tem izboljšamo. Zato smo maline zamešali v smetano in dobili malinovo panakoto!

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut (+ čas za hlajenje)
 
Postopek
1

Mleko in dve tretjini sladke smetane segrejemo in kuhamo na majhni vročini 5 minut. Želatino namakamo v mrzli vodi 5 minut. Preostalo smetano in sladkor v prahu kremasto stepemo.

2

Lonec s toplim mlekom odstavimo s štedilnika. Namočeno želatino ožmemo in raztopimo v toplem mleku. Vmešamo še stepeno smetano in vse skupaj precedimo.

3

Maline zmiksamo s paličnim mešalnikom v gladki pire in ga pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo peške. V malinov pire zamešamo rožno vodo.

4

V smetano previdno zamešamo malinov pire, napolnimo kozarce za serviranje in jih postavimo v hladilnik preko noči. Pred serviranjem panna cotto potresemo s pistacijami in okrasimo s svežimi malinami.

Oceni