Malinova panna cotta
Sestavine
- 100 ml mleka
- 400 ml sladke smetane
- 4 listi želatine
- 4 žlice sladkorja v prahu
- 200 g malin
- 2 žlički rožne vode
- 2 žlici sesekljanih pistacij
- sveže maline za dekoracijo
Uvod
Priznamo, kar po pravici, na tržnici so bile maline tako lepe, ko pa so se na kolesu pripeljale domov, so bile čisto drugačne … A še vedno so tako omamno dišale, zato nismo pomišljali, kar še ni bilo čežane, smo jo v mikserju še bolj pretlačili!
In kaj zdaj? Dolgočasno je že, če takšen kuli (coulis) le prelijemo preko pudinga iz vrečke, pa čeprav ga s tem izboljšamo. Zato smo maline zamešali v smetano in dobili malinovo panakoto!
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 20 minut (+ čas za hlajenje)
Mleko in dve tretjini sladke smetane segrejemo in kuhamo na majhni vročini 5 minut. Želatino namakamo v mrzli vodi 5 minut. Preostalo smetano in sladkor v prahu kremasto stepemo.
Lonec s toplim mlekom odstavimo s štedilnika. Namočeno želatino ožmemo in raztopimo v toplem mleku. Vmešamo še stepeno smetano in vse skupaj precedimo.
Maline zmiksamo s paličnim mešalnikom v gladki pire in ga pretlačimo skozi cedilo, da odstranimo peške. V malinov pire zamešamo rožno vodo.
V smetano previdno zamešamo malinov pire, napolnimo kozarce za serviranje in jih postavimo v hladilnik preko noči. Pred serviranjem panna cotto potresemo s pistacijami in okrasimo s svežimi malinami.