Sestavine

  • 40 g starega belega kruha
  • 80 ml mleka
  • 200 g belega grozdja brez pešk
  • 1 strok česna
  • 120 g olupljenih mandljev
  • 1 žlička šeri kisa
  • 7 žlic oljčnega olja
  • sol, poper
  • 2 žlici mandljevih lističev

Uvod

Vam je vroče? Potem pustite štedilnik pri miru in uporabite hladilnik! Po vzoru gazpacho blanco, andaluzijske mandljeve juhe s česnom, predlagamo hladno juho, ki nas opomni, da je v vinogradih grozdje že sladko, zato bomo juho le zmešali in postavili v hladilnik, da bo to prva osvežitev, ko se bo prvi dan trgatve že maceriral.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut (+ 4 ure za hlajenje)
  • Priporočeno vino: penina Blanc de noirs, Kozinc
 
Postopek
1

Kruh narežemo na kocke, prelijemo z mlekom in pustimo stati 10 minut. Grozdje blanširamo v vreli vodi, prelijemo z mrzlo vodo in Vam je vroče? Potem pustite štedilnik pri miru in uporabite hladilnik! Po vzoru gazpacho blanco, andaluzijske mandljeve juhe s česnom, predlagamo hladno juho, ki nas opomni, da je v vinogradih grozdje že sladko, zato bomo juho le zmešali in postavili v hladilnik, da bo to prva osvežitev, ko se bo prvi dan trgatve že maceriral. olupimo. Olupljeni česen drobno sesekljamo. Mandlje opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo.

2

V blender stresemo namočeni kruh, opražene mandlje, česen, kis, olupljeno grozdje, 5 žlic oljčnega olja in 250 ml mrzle vode. Vse skupaj fino zmiksamo, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter pokrito postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure.

3

Mandljeve lističe svetlo rjavo opražimo v ponvi brez maščobe. Pred serviranjem juho pretlačimo skozi cedilo, po želji dodatno začinimo in naložimo v ohlajene servirne kozarce ali skodelice. Potresemo z mandljevimi lističi in pokapljamo z oljem.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)