Mandljevo pecivo z rabarbaro
Sestavine
- 300 g rabarbare
- 2 žlički jedilnega škroba
- 3 jajca
- sol
- 120 g sladkorja
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 40 g stopljenega masla
- 1 žlica limonovega soka
- 75 g moke
- 125 g mletih mandljev
- 1 žlička pecilnega praška
- 200 ml sladke smetane
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 3 žlice jajčnega likerja
- 3 žlice opraženih mandljevih lističev
- sladkor v prahu

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Dno pekača za torto (premer 20 cm) obložimo s papirjem za peko. Rabarbaro očistimo, narežemo na 1 cm velike kose, potresemo s škrobom in premešamo.
Jajca ločimo in beljake s ščepcem soli rahlo stepemo, dodamo 60 g sladkorja in stepamo do kremastega snega. Rumenjake, preostali sladkor in vanilijev sladkor kremasto stepemo. Vmešamo stopljeno maslo in limonov sok.
Moko, mandlje in pecilni prašek zmešamo ter s spatulo zamešamo v rumenjakovo maso. Nato v testo previdno zamešamo sneg beljakov in na koncu še narezano rabarbaro. Testo porazdelimo v pekač, poravnamo in pečemo na sredini pečice 40 minut. Pecivo ohladimo na rešetki.
Smetano in sladkor v prahu trdo stepemo ter vanjo zamešamo jajčni liker. Pred serviranjem pecivo potresemo z mandljevimi lističi in sladkorjem v prahu ter postrežemo s smetano.