Marcipanovo pecivo z rabarbaro in kavo
Sestavine
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 žlica mlete kave
- 400 g moke
- sol
- 270 g masla
- 800 g rabarbare
- 1 žlička limonove lupine
- 100 g marcipana
- 150 g sladkorja
- 1 žlička mletega kardamoma
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 100 ml mleka

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 20 kosov
- Hranilna vrednost: 313 kcal/kos
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 15 minut
Za kavni drobljenec stresemo v skledo 1 žlico mlete kave, 60 g rjavega sladkorja, 100 g moke, sol in 80 g na kocke narezanega mrzlega masla. Vse skupaj z rokami zgnetemo v grobe drobtine in postavimo v hladilnik za 30 minut.
Rabarbaro očistimo in poševno narežemo na 2 cm velike kose. Marcipan grobo naribamo.
Moko in pecilni prašek zmešamo ter presejemo.
190 g mehkega masla, sladkor, kardamom, vanilijev sladkor, ščepec soli in limonovo lupino stepamo v mešalniku 5 minut do penaste kreme. Dodamo jajca enega za drugim, vsako mešamo 30 sekund. V jajčno kremo zamešamo moko in mleko, na koncu pa še marcipan.
Pečico segrejemo na 190 stopinj (170 stopinj s funkcijo ventilatorja). Srednje velik pekač obložimo s peki papirjem, nanj enakomerno porazdelimo testo, potresemo z rabarbaro in na koncu s kavnim drobljencem.
Pecivo pečemo v sredini pečice 30 do 35 minut. Ohladimo ga na rešetki, razrežemo na enako velike kose in pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.