Mariniran koromač, kraljevi ostrigarji in lešniki
Sestavine
- SLANI LEŠNIKI
- 100 g olupljenih lešnikov
- 2 žlici akacijevega medu
- 1 žlička solnega cveta
- KOROMAČ
- 40 ml oljčnega olja
- 60 ml ogrščičnega olja
- šopek peteršilja
- 30 g opraženih sončničnih semen
- 1 velik koromač
- KRALJEVI OSTRIGARJI
- 200 g majhnih kraljevih ostrigarjev
- 30 g masla
- 1 žlička koromačevih semen
- sol, poper
- DEKORACIJA
- mešani solatni lsti
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1/4 žličke gorčice
- 4 žlice semen granatnega jabolka

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: penina Blanc de Noirs, Kozinc
Lešnike pražimo na srednji vročini v ponvi brez maščobe 5 minut. Dodamo med in dobro premešamo. Potresemo s soljo in lešnike ohladimo na papirju za peko.
Peteršiljeve liste grobo sesekljamo in jih v blenderju skupaj z obema vrstama olja, sončničnimi semeni, soljo in poprom krepko zmiksamo. Koromač prerežemo na polovico, mu izrežemo trdi kocen in nahobljamo na tanke rezine.
Gobe narežemo na debelejše rezine. V ponvi segrejemo maslo in narezane gobe pražimo 5 minut. Med pečenjem dodamo koromačeva semena ter pečene gobe na koncu začinimo s soljo in poprom.
Za listnato solato zmešamo marinado iz olja, kisa, gorčice, sol in popra. Prelijemo po solatnih listih in previdno premešamo.
Na krožnike naložimo narezani koromač in ga pokapljamo s peteršiljevim oljem. Koromač potresemo s pečenimi gobami, lešniki, mariniranimi solatnimi listi in semeni granatnega jabolka. Zraven ponudimo sveže pečeno hrustljavo focaccio.