Marinirana pečena paprika z mocarelo
Sestavine
- 8 podolgovatih rdečih paprik
- 8 žlic oljčnega olja
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 majhna bela čebula
- 1 vejica rožmarina
- 4 vejice bazilike
- 1 žlica koromačevih semen
- 3 žlice kaper
- 1 majhna limona
- 250 g bivolje mocarele (2 krogli)
- 8 rezin pršuta
- sol, poper
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 505 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 20 minut
Papriko spečemo v pečici na 200 stopinj 30 minut ali pa za pečenje uporabimo žar. Pečeno papriko naložimo v vrečko za zamrzovanje, zapremo in pustimo stati 10 minut. Nato jo olupimo in na eni strani malce prerežemo ter odstranimo semenje.
Obe olupljeni čebuli narežemo na zelo tanke kolobarje, jo v posodi prelijem z ledeno mrzlo vodo in pustimo stati minut. Nato čebulo odcedimo in osušimo s papirjem.
Rožmarin in baziliko osmukamo. Koromačeva semena opražimo v ponvi brez maščobe. Limono stisnemo.
Zmešamo 6 žlic olja, limonov sok, čebulo, koromačeva semena in kapre ter krepko začinimo s soljo in poprom. Prelijemo preko pečenih paprik, potresemo z rožmarinom in baziliko ter pustimo stati 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Mocarelo prerežemo na polovico in vse štiri kose naložimo na peki papir na pekač. Pokapljamo s preostalim olje, solimo in popramo ter segrevamo v pečici 5 minut.
Na krožnike naložimo marinirano papriko skupaj z marinado, mlačno mocarelo in rezine pršuta.