Marinirana tuna, avokado, riž
Sestavine
- 400 g tune (sashimi kvaliteta)
- 1 velik zreli avokado
- 250 g kuhanega sushi riža
- 2 majhna stroka česna
- 10 žlic sojine omake
- 5 žlice mirina
- 5 žličke sezamovega olja

Uvod
- Kategorija: Jesen, On zanjo, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minutm(+ čas za kuhanje riža)
Postopek
1
Sojino omako, mirin, sezamovo olje in stisnjena stroka česna je zmešal v marinado. Tuno je narezal na 2 cm velike kocke, jo prelil z dvema tretjinama marinade (tretjino je shranil), previdno premešal in pustil stati 15 minut.
2
Pred serviranjem je olupil avokado, odstranil peško in ga narezal na 2 cm velike kocke. Narezani avokado je previdno zamešal v marinirano tuno. V skodele je naložil kuhani riž in nanj marinirano tuno z avokadom. Zraven je dodal kuhan mladi sojin fižol v stroku (edamame), ki ga je prelil s preostalo tretjino marinade za tuno in potresel s črnim sezamom.
Oceni