Sestavine

  • 450 g brstičnega ohrovta
  • 5 srednje velikih šalotk
  • 1 bio limona
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 3 stroki česna
  • 1 1/2 žlice dijon gorčice
  • 1 1/2 žlice medu
  • 1 žlica Worcestershire omake
  • 3 vejice rožmarina
  • 700 g piščančjih perutničk (ali beder)
  • 2 para salsiccie (italijanska klobasa za pečenje)

Uvod

Drugje moraš dolgo listati med recepti, da najdeš nekaj zelenjavnih, v Šoli okusov pa je ravno obratno … Ker pa nočemo pretiravati, saj je pri dobrojedstvu raznovrstnost eno od ”ustavnih” načel, smo tokrat na vrh dodali perutničke, spodaj pa še pečenico! Ampak, tudi to, seveda, ne na klasičen način.  Perutničke so bolj hrustljavo zapačene kot sicer, italijanska pečenica salsiccia ni v glavni, temveč le v sočni vlogi, za zimsko potrebo ob ”toliko” mesa pa poskrbita brstični ohrovt in šalotka.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 230 stopinj. Brstični ohrovt očistimo in večje glave razpolovimo. Šalotko olupimo in prerežemo na polovico. Limono narežemo na tanke rezine. Vse skupaj stresemo v večjo skledo, pokapljamo s 3 žlicami olja ter začinimo s soljo in poprom.

2

Tako pripravljeno zelenjavo stresemo v veliko litoželezno ponev. Rožmarin osmukamo in lističe drobno sesekljamo V skodelici zmešamo stisnjeni česen, gorčico, med, Worcestershire omako in rožmarin. Pasto krepko začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

3

Klobase narežemo na 3 cm velike kose. Piščančje perutničke po koži premažemo s pasto in jih skupaj z narezano klobaso naložimo na zelenjavo. Pečemo na spodnji rešetki 30 do 35 minut, da se koža hrustljavo zapeče in brstični ohrovt rahlo porjavi. Odlična priloga je krompirjev pire.

Oceni