Medenjakov tiramisu s slano karamelo
Sestavine
- 300 g mascarpone sira
- 2 jajci
- 40 g sladkorja
- 50 ml amaretto likerja
- 1 žlička začimbne mešanice za medenjake
- 1 list želatine
- 12 kom baby piškotov
- 80 ml espresso kave
- 150 g Dulche de Leche (karamelni namaz)
- sol

Uvod
V naših trgovinah smo tako dolgo iskali medenjake, da smo obupali. Potem smo uporabili klasične savoiardi piškote, a z dodatkom medenjakovih začimb dobili neklasični tiramisu. Res te razveseli, razpoloži in dvigne (tiramisù)!
- Kategorija: Zima
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ 2 uri za hlajenje)
Želatino namočimo v mrzli vodi. Jajci ločimo ter rumenjake, sladkor, začimbno mešanico in amaretto liker zmešamo v kovinski posodi za stepanje. Postavimo jo na lonec z vročo vodo in z metlico stepamo rumenjake nad soparo do goste kreme. V jajčno kremo zamešamo ožeto želatino, jo rahlo ohladimo in zamešamo v mascarpone. Beljaka stepemo v kremasti sneg in ga s spatulo (lopatko) previdno zamešamo v kremo.
Karamelni namaz rahlo segrejemo in vanj zamešamo sol po okusu. Vsak piškot prečno narežemo na štiri kose in jih prelijemo s kavo, da se prepojijo ter pri tem pazimo, da ne razpadejo.
V kozarce damo malo kreme, nanjo žlico karamelne omake in štiri kose piškotov ter pokrijemo s plastjo kreme. Postopek ponovimo še enkrat in zadnja plast naj bo karamelna krema. Kozarce postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.