Sestavine

  • 300 g mascarpone sira
  • 2 jajci
  • 40 g sladkorja
  • 50 ml amaretto likerja
  • 1 žlička začimbne mešanice za medenjake
  • 1 list želatine
  • 12 kom baby piškotov
  • 80 ml espresso kave
  • 150 g Dulche de Leche (karamelni namaz)
  • sol

Uvod

V naših trgovinah smo tako dolgo iskali medenjake, da smo obupali. Potem smo uporabili klasične savoiardi piškote, a z dodatkom medenjakovih začimb dobili neklasični tiramisu. Res te razveseli, razpoloži in dvigne (tiramisù)!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 6 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut (+ 2 uri za hlajenje)
 
Postopek
1

Želatino namočimo v mrzli vodi. Jajci ločimo ter rumenjake, sladkor, začimbno mešanico in amaretto liker zmešamo v kovinski posodi za stepanje. Postavimo jo na lonec z vročo vodo in z metlico stepamo rumenjake nad soparo do goste kreme. V jajčno kremo zamešamo ožeto želatino, jo rahlo ohladimo in zamešamo v mascarpone. Beljaka stepemo v kremasti sneg in ga s spatulo (lopatko) previdno zamešamo v kremo.

2

Karamelni namaz rahlo segrejemo in vanj zamešamo sol po okusu. Vsak piškot prečno narežemo na štiri kose in jih prelijemo s kavo, da se prepojijo ter pri tem pazimo, da ne razpadejo.

3

V kozarce damo malo kreme, nanjo žlico karamelne omake in štiri kose piškotov ter pokrijemo s plastjo kreme. Postopek ponovimo še enkrat in zadnja plast naj bo karamelna krema. Kozarce postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.

Oceni