Mesna štruca s sirom in čemažem
Sestavine
- 800 g mlete govedine
- 100 g čebule
- 2 stroka česna
- 200 g čemaža
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica ajvarja
- sol, poper
- 1 žlica dimljene mlete paprike
- 1 žlička grobo mletega popra
- 1 žlička mletega kumina (orientalska kumina)
- 1 žlička čilijevih kosmičev
- 150 g čedar ali grojer sira
- 200 g dimljene slanine (bacon)
- Chimichurri omaka
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura 15 minut
- Priporočeno vino: Modri pinot 2018, Valdhuber
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Čebulo in česen drobno sesekljamo. Čemaž narežemo na 1 cm široke trakove. V ponvi segrejemo olje ter stekleno opražimo čebulo in česen. Dodamo čemaž in ga na majhni vročini dušimo 2 do 3 minute. Čemaž solimo in popramo ter vanj zamešamo še ajvar.
Mleto meso, dimljeno papriko, grobi poper, kumin, čilijeve kosmiče in sol stresemo v skledo in krepko pregnetemo. Na list papirja za peko porazdelimo rezine slanine tako, da se rahlo prekrivajo. Sir grobo naribamo in ga vgnetemo v mleto meso.
Na slanino porazdelimo mleto meso in nanj dušeni čemaž. Tesno zvijemo v rulado in jo skupaj s papirjem za peko prestavimo v podolgovati model za pecivo (10 x 30 cm). Rulado pečemo v sredini pečice 35 do 40 minut. Pečeno rulado narežemo na rezine in jo serviramo s chimichurri omako in pečenim mladim krompirjem.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še