Millefoglie z vanilijevo kremo in malinami
Sestavine
- 360 ml polnomastnega mleka
- 1 vanilijev strok
- 90 g sladkorja
- 30 g koruznega škroba
- 6 rumenjakov
- 2 zavitka listnatega testa
- 75 ml sladke smetane
- sveže maline
- sladkor v prahu

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura (+ čas za hlajenje)
V loncu zavremo mleko, izpraskano sredico vanilijevega stroka, celi strok in 45 g sladkorja.
V skodeli z metlico gladko razmešamo preostali sladkor, škrob in rumenjake. Vmešamo 1/3 vročega mleka in nato zlijemo nazaj v lonec z mlekom. Med stalnim mešanjem mleko ponovno počasi segrevamo, da dobimo gosto kremo. Takoj jo po površini pokrijemo s prozorno folijo in ohladimo. Ohlajeno kremo nato postavimo v hladilnik za najmanj dve uri.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Testo razrežemo na pravokotnike 5 x 10 cm in jih polagamo na peki papir na velik pekač. Z vilicami jih zelo na gosto prebodemo in pokrijemo s peki papirjem. Nanj položimo prazen pekač in postavimo v sredino pečice za 15 minut. Nato zgornji pekač in peki papir odstranimo ter pečemo še 2 do 3 minute. Pečeno testo ohladimo na rešetki.
Sladko smetano stepemo. Vaniljevo kremo z metlico gladko premešamo in z lopatko previdno vmešamo stepeno smetano. S kremo napolnimo dresirno vrečko in jo spodaj odrežemo, da dobimo 5 mm odprtino.
Nato zložimo sladico tako, da na pečeni pravokotnik nabrizgamo kremo, nanjo položimo drugi pravokotnik, nabrizgamo kremo in pokrijemo s tretjim pravokotnikom. Po vrhu nabrizgamo kremo in nanjo naložimo maline. Pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.