Mini pavlove z jagodami
Sestavine
- 2 beljaka
- sol
- 1/2 žličke sadnega kisa
- 85 g sladkorja
- 50 g sladkorja v prahu
- 150 ml mleka
- 1/2 izpraskanega vanilijevega stroka
- 10 g jedilnega škroba
- 2 rumenjaka
- 100 ml sladke smetane
- 250 g jagod
- 15 g aromatiziranega sladkorja (vrtnica, vanilija)
- sesekljane pistacije

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 24 kosov
- Hranilna vrednost: 57 kcal/kos
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 45 minut (+ 90 minut za pečenje)
Pečico segrejemo na 100 stopinj. Poltrdo stepemo beljaka, ščepec sladkorja in kis. Nato počasi dodamo 60 g sladkorja in stepamo do trdega snega. Zmešamo sladkor v prahu in škrob ter oboje z lopatko previdno zamešamo v beljakov sneg.
Z beljakovo maso napolnimo dresirno vrečko in jo spodaj odrežemo v širini 1 cm. Na peki papir na pekaču nabrizgamo 24 kupčkov s premerom 4 cm. V vsak kupček z žličko naredimo majhno vdolbino (v katero bomo kasneje nabrizgali vanilijevo kremo).
Pekač postavimo na drugo rešetko od spodaj ter beljakove kupčke sušimo 1 uro 30 minut. Pavlove so gotove, ko se lahko odlepijo s peki papirja. Pustimo jih ohladiti na rešetki.
Za kremo zavremo mleko, 25 g sladkorja, ščepec soli in vanilijevo sredico ter pustimo stati 10 minut. Jedilni škrob gladko razmešamo v 2 žlicah mrzle vode ter vanj zamešamo rumenjaka.
Mleko ponovno zavremo in z metlico vmešamo rumenjake. Kuhamo na majhni vročini toliko časa, da krema zavre oz. se zgosti. Takoj jo prelijemo v drugo posodo, na površino kreme položimo prozorno folijo in jo pustimo ohladiti v hladilniku.
Jagode narežemo na rezine, potresemo z aromatiziranim sladkorjem in pustimo stati 10 minut. Sladko smetano trdo stepemo in previdno zamešamo v vanilijevo kremo. S kremo napolnimo dresirno vrečko in jo nabrizgamo v vdolbine beljakovih poljubčkov. Na vrh naložimo jagode in potresemo s sesekljanimi pistacijami.