Minutni zrezki, pak choi in šitake
Sestavine
- 350 g tankih govejih zrezkov
- 2 glavi pak choija
- 150 g šitake gob
- 15 g ingverja
- 2 stroka česna
- 1 zeleni čili
- 1 limeta
- 3 žlice sezamovega olja
- ščepec rjavega sladkorja
- 4 žlice sojine omake
- 1 žlica arašidovega olja
- 2 majhna sladka krompirja
- 5 žlic oljčnega olja
- 1 žlica sesekljanega timijana
- 1 žlica sesekljanih rožmarinovih iglic
- sol, poper

Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Red 2018, Sutor
Ingver in česen olupimo ter drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga drobno narežemo. Limeto stisnemo. Zmešamo marinado iz sojine omake, sezamovega olja, limetinega soka, ingverja, česna, čilija in sladkorja. Prelijemo očiščeni pak choi in pustimo stati 15 minut.
3 žlice oljčnega olja, timijan in rožmarin zmešamo ter krepko solimo. Sladki krompir olupimo, narežemo na 5 mm debele rezine, prelijemo z zeliščnim oljem in temeljito premešamo. Šitake in arašidovo olje zmešamo. Meso obrišemo s kuhinjskim papirjem, pokapljamo s preostalim oljčnim oljem in premešamo.
Žar in litoželezno ploščo (plančo) dobro segrejemo. V posodo za zelenjavo stresemo marinirani pak choi in šitake, jo postavimo na vroči žar in pečemo 5 do 6 minut. Sladki krompir naložimo na ogreto plančo in pečemo na vsaki strani 2 minuti. Meso položimo na vroče rešetke in ga pečemo na vsaki strani 1 minuto. Solimo in popramo. Zelenjavo, krompir in meso takoj serviramo.