Mladi krompir, šparglji, gorčični preliv
Sestavine
- 900 g majhnega mladega krompirja
- sol, poper
- 8 žlic oljčnega olja
- 900 g zelenih špargljev
- 2 šalotki
- 2 žlici kaper
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 1 žlička medu
- 2 žlički dijon gorčice

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 374 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
Pečico segrejemo na 220 stopinj (200 stopinj z ventilatorjem). Krompir dobro umijemo, osušimo in po potrebi po dolgem razpolovimo. Stresemo ga v litoželezni pekač, krepko solimo in popramo ter pokapljamo s 4 žlicami olja. Premešamo in postavimo v pečico za 20 minut, med pečenjem krompir enkrat premešamo.
Špargljem odlomimo spodnji oleseneli del, jih olupimo na spodnji tretjini in narežemo na 5 cm velike kose. Stresemo jih na pekač, premešamo in pečemo skupaj s krompirjem še 10 minut. Šparglji naj samo rahlo porjavijo.
Medtem šalotko narežemo na tanke rezine. Kapre odcedimo in grobo sesekljamo. V skodelici zmešamo preostalo olje, med, kis in gorčico. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom, dodamo šalotko in kapre ter krepko premešamo. Pečeni krompir z beluši prelijemo z marinado, premešamo in takoj postrežemo.