Sestavine

  • 900 g majhnega mladega krompirja
  • sol, poper
  • 8 žlic oljčnega olja
  • 900 g zelenih špargljev
  • 2 šalotki
  • 2 žlici kaper
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička medu
  • 2 žlički dijon gorčice

Uvod

Ne, prvega krompirja se nikoli ne preobjemo! Zato, ker ga v Šoli okusov pripravimo vedno malo drugače …, tokrat z osvežilnim gorčičnim prelivom, v katerem se tudi šparglji radi kopajo. Ne pozabite na dovolj veliko skledo solate....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 374 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 220 stopinj (200 stopinj z ventilatorjem). Krompir dobro umijemo, osušimo in po potrebi po dolgem razpolovimo. Stresemo ga v litoželezni pekač, krepko solimo in popramo ter pokapljamo s 4 žlicami olja. Premešamo in postavimo v pečico za 20 minut, med pečenjem krompir enkrat premešamo.

2

Špargljem odlomimo spodnji oleseneli del, jih olupimo na spodnji tretjini in narežemo na 5 cm velike kose. Stresemo jih na pekač, premešamo in pečemo skupaj s krompirjem še 10 minut. Šparglji naj samo rahlo porjavijo.

3

Medtem šalotko narežemo na tanke rezine. Kapre odcedimo in grobo sesekljamo. V skodelici zmešamo preostalo olje, med, kis in gorčico. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom, dodamo šalotko in kapre ter krepko premešamo. Pečeni krompir z beluši prelijemo z marinado, premešamo in takoj postrežemo.

Oceni