Mladi krompir s čiliji in šparglji
Sestavine
- 1 kg majhnega mladega krompirja
- 3 stroki rdečega čilija
- 1 žlica raz el hanouta (začimbna mešanica)
- 250 g zelenih špargljev
- sol
- 4 žlice olivnega olja
- 2 zrela avokada
- 1 limeta
- 200 g smetanovega sira
- kajenski poper

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 735 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Krompir dobro umijemo (ga ni potrebno olupiti) in osušimo s kuhinjskim papirjem. Stroke čilija razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na tanke kolobarje. Špargljem odrežemo spodnji oleseneli del in jih nato narežemo na 3 cm velike kose. Pečico segrejemo na 190 stopinj (ventilatorska funkcija).
V posodi zmešamo krompir, olivno olje in narezani čili, potresemo z žličko soli in raz el hanoutom, dobro premešamo in stresemo na pekač. Postavimo ga v sredino pečice za 30 do 40 minut. Med pečenjem krompir nekajkrat premešamo. 5 minut pred koncem pečenja v krompir zamešamo narezane šparglje.
Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in s pomočjo žlice izluščimo meso. Pokapljamo ga z limetinim sokom in fino pretlačimo z vilico. Vmešamo smetanov sir ter začinimo s soljo in kajenskim poprom. Ponudimo s pečenim krompirjem.