Sestavine

  • 1 kg majhnega mladega krompirja
  • 3 stroki rdečega čilija
  • 1 žlica raz el hanouta (začimbna mešanica)
  • 250 g zelenih špargljev
  • sol
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 zrela avokada
  • 1 limeta
  • 200 g smetanovega sira
  • kajenski poper

Uvod

Ni boljšega kot krožnik mladega krompirja in skleda mlade solate. Razen, ko ti zmanjka rožmarina. Mar ni že čas, da bi zamenjali recept?

Torej, tudi tako preprosto kosilo je lahko včasih malo manj preprosto. Pa ne zato, ker bi bilo težko zmešati avokadovo kremo ali narezati šparglje ali čilijem pobrati semena, da ne bomo klicali gasilcev. Gre le za to, da razen krožnika in sklede potrebujemo še skodelo. Ni, namreč, chefovsko, če je vse na enem krožniku. In, seveda, tudi to je šola okusov: kako preprosti jedi dvigniti samozaupanje....

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 735 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Krompir dobro umijemo (ga ni potrebno olupiti) in osušimo s kuhinjskim papirjem. Stroke čilija razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na tanke kolobarje. Špargljem odrežemo spodnji oleseneli del in jih nato narežemo na 3 cm velike kose. Pečico segrejemo na 190 stopinj (ventilatorska funkcija).

2

V posodi zmešamo krompir, olivno olje in narezani čili, potresemo z žličko soli in raz el hanoutom, dobro premešamo in stresemo na pekač. Postavimo ga v sredino pečice za 30 do 40 minut. Med pečenjem krompir nekajkrat premešamo. 5 minut pred koncem pečenja v krompir zamešamo narezane šparglje.

3

Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in s pomočjo žlice izluščimo meso. Pokapljamo ga z limetinim sokom in fino pretlačimo z vilico. Vmešamo smetanov sir ter začinimo s soljo in kajenskim poprom. Ponudimo s pečenim krompirjem.

Oceni