Morska lastovica, krompir in koromač
Sestavine
- 1 morska lastovica (ca. 1,2 kg)
- 400 g mladega krompirja
- 1 velik koromač
- sol
- kajenski poper
- oljčno olje
- 1 bio limona
- 1 vejica rožmarina
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
Uvod
- Kategorija: Poletje, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Malvazija amfora 2013, Rojac
Postopek
1
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir temeljito umijemo, osušimo na papirju, solimo in pokapljamo z oljem. Temeljito premešamo in stresemo na velik pekač. Postavimo ga v sredino pečice za 15 minut.
2
Koromač narešemo na 1 cm debele rezine. Ribo umijemo, obrišemo do suhega in temeljito posolimo. V trebušno votlino damo rožmarin in dve rezini limone.
3
Temperaturo v pečici zvišamo na 230 stopinj. Na pekač položimo ribo in jo izdatno pokapljamo z oljem. Naokrog naložimo koromač, ga začinimo s soljo, kajenskim poprom in oljem.
4
Pekač postavimo v sredino pečice za 20 do 25 minut. Krompir pred serviranjem potresemo s peteršiljem.
Oceni