Morska žaba s paradižniki in zelišči
Sestavine
- 500 g mešanih paradižnikov
- 2 žlici oliv
- 1 kg morske žabe (samo rep brez kože)
- šopek zelišč (timijan, rožmarin, žajbelj)
- 2 lovorova lista
- 5 žlic oljčnega olja
- sol, poper
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 75 ml belega vina
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 1 žlička sladkorja
- 100 ml ribjega ali zelenjavnega fonda
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: QV-bela zvrst 2015, Colja Vino
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Paradižnike umijemo, narežemo na rezine in naložimo v pekač. Rep morske žabe na vsaki strani ob sredinski kosti zarežemo 2 cm globoko in v zarezi vtaknemo zeliščne vejice.
Šalotko narežemo na tanke kolobarje, česen pa na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja in morsko žabo z obeh strani na hitro opečemo. Solimo in popramo ter jo položimo na paradižnike v pekač.
V drugi ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo šalotko in česen ter oboje stekleno opražimo. Dolijemo vino, malce pokuhamo ter vmešamo paradižnikovo mezgo in sladkor. Dolijemo fond in zavremo. Z omako prelijemo paradižnike in ribo ter postavimo v pečico za 20 minut. Odlična priloga je kuhan krompir ali sveža bageta.