Morska žaba v tempuri, paradižnikova pašta
Sestavine
- 250 g testenine v obliki riža
- 250 ml kokošje juhe (kocka)
- 200 ml paradižnikovega soka
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 2 žlički paste Sambal Oelek
- 2 paradižnika
- 1 šalotka
- 1 strok česna
- 70 g masla
- 50 g naribanega parmezana
- sol, poper
- šopek bazilike
- 100 ml vodke
- 100 ml prosecca ali suhe penine
- 70 g moke
- 70 g jedilnega škroba
- 4 medaljoni morske žabe (a 80 do 100 g)
- 500 ml repičnega olja

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 873 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 45 minut
Segrejemo juho, paradižnikov sok, paradižnikovo mezgo in sambal oelek (ali drugo pekočo čilijevo omako). Sveža paradižnika prerežemo na polovico, odstranimo semenje in narežemo na majhne kocke.
Olupljeno šalotko in česen drobno sesekljamo in stekleno opražimo v kozici, v kateri smo segreli 35 g masla. Dodamo testenine, pražimo 1 minuto in dolijemo četrtino paradižnikove juhe. Pašto kuhamo med stalnim mešanjem in dolivanjem juhe 12 do 14 minut (na zob).
Za tempuro v blenderju zmiskamo lističe bazilike, vodko in penino. Z metlico vmešamo moko in jedilni škrob. Medaljone morske žabe začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
V pašto zamešamo parmezan in paradižnikove kocke ter po potrebi dolijemo še nekaj žlic vode. Tik pred serviranjem vanjo zamešamo še preostalo maslo.
V loncu segrejemo olje za cvrenje. Medaljone pomočimo v tempura testo, položimo v vroče olje in hrustljavo ocvremo. Odcedimo na kuhinjskem papirju.
Na ogrete krožnike naložimo pašto, nanjo položimo hrustljavo morsko žabo in okrasimo s svežo baziliko.