Morski list z maslom in toplo solato
Sestavine
- 2 morska lista
- 1 žlica moke
- 7 žlic masla
- 1 žlica kaper
- 1/2 limone
- 300 g zmrznjenega graha
- 2 solatna srčka
- 2 mladi čebuli
- sveži timijan
- sol
- sveže mleti črni poper
- 500 g majhnega krompirja
- maslo in peteršilj za krompir

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Rebula selekcija, 2011, Marjan Simčič
Grah blanširamo v slani vreli vodi 1 minuto, ga prelijemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Solato razdelimo na liste. Mlado čebulo narežemo na 1 cm široke kolobarje. Krompir olupimo, narežemo na krhlje in ga skupahmo do mehkega v slani vodi.
Morska lista očistimo in odstranimo kožo. Osušimo ju s kuhinjskim papirjem, rahlo solimo in popramo ter povaljamo v moki. Odvečno moko otresemo.
V ne preveliki ponvi segrejemo 2 žlici masla, vanj položimo lista, ju rahlo privzdignemo, da pod njiju steče stopljeno maslo in ju pečemo na srednji vročini 2 do 3 minute. Vmes v ponev dodamo še žlico masla in lista med pečenjem polivamo z maslom. Tako se maslo med pečenjem ne zažge. Nato lista obrnemo in pečemo še 1 minuto.
V ponvi segrejemo 3 žlice masla, dodamo čebulo in osmukani timijan ter pražimo 1 minuto. Dodamo blanširani grah in solato, dolijemo nekja žlic vode, solimo in popramo ter dušimo na majhni temperaturi 10 minut. Kuhani krompir zabelimo s stopljenim maslom in potresemo s peteršiljem.
V majhni ponvi segrevamo 2 žlici masla do svetlo rjave barve, vmešamo sok polovice limone in kapre. Na ogrete krožnike naložimo grah s solato, krompir in ribje fileje. Prelijemo jih z limonovim maslom in takoj serviramo.