Motovilec in glazirani kostanji
Sestavine
- 100 g kostanjev (olupljeni in vakumirani)
- 80 do 100 g motovilca
- 1 šalotka
- 5 žlic olja
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 50 ml zelenjavne juhe
- 1 žlička gorčice
- sol, poper
- 25 g sladkorja
- cimetova palčka
- 75 ml pomarančnega soka
- 25 g mrzlega masla
- 2 žlici bučnih semen

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 570 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Motovilec očistimo, umijemo in dobro odcedimo. Bučna semena opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo.
Olupljeno šalotko drobno sesekljamo. V majhni ponvi segrejemo 2 žlici olja in šalotko stekleno opražimo. Dolijemo kis in juho, zavremo in ponev odstavimo s štedilnika. V marinado zamešamo gorčico in preostalo olje, solimo in popramo ter ohladimo. Bučna semena opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo.
V drugi ponvi sladkor rahlo karameliziramo, dodamo kostanj in cimetovo palčko ter premešamo. Dolijemo pomarančni sok in kuhamo 6 do 8 minut, da se omaka zgosti. Ponev odstavimo s štedilnika in vmešamo maslo.
Motovilec prelijemo s šalotkino marinado in dobro premešamo. Naložimo ga na krožnika ter potresemo z glaziranimi kostanji in praženimi bučnimi semeni.