Sestavine

  • 100 g kostanjev (olupljeni in vakumirani)
  • 80 do 100 g motovilca
  • 1 šalotka
  • 5 žlic olja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 50 ml zelenjavne juhe
  • 1 žlička gorčice
  • sol, poper
  • 25 g sladkorja
  • cimetova palčka
  • 75 ml pomarančnega soka
  • 25 g mrzlega masla
  • 2 žlici bučnih semen

Uvod

Nov dokaz! Da jemo dolgočasno … Le kdo nima rad motovilca, še posebej domačega, ki zraste na mrazu, ne pa v topli gredi? A le kdo ga ne pripravlja vedno enako?!

Ne veš, dokler ne poskusiš nekaj novega. Še dobro, da je Šola okusov, ki ”si upa” sladko zmešati s kislim, kostanje pripraviti v solati in motovilec zabeliti brez bučnega olja....

  • Kategorija: Jesen, Pomlad, Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 570 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Motovilec očistimo, umijemo in dobro odcedimo. Bučna semena opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo.

2

Olupljeno šalotko drobno sesekljamo. V majhni ponvi segrejemo 2 žlici olja in šalotko stekleno opražimo. Dolijemo kis in juho, zavremo in ponev odstavimo s štedilnika. V marinado zamešamo gorčico in preostalo olje, solimo in popramo ter ohladimo. Bučna semena opražimo v ponvi brez maščobe in ohladimo.

3

V drugi ponvi sladkor rahlo karameliziramo, dodamo kostanj in cimetovo palčko ter premešamo. Dolijemo pomarančni sok in kuhamo 6 do 8 minut, da se omaka zgosti. Ponev odstavimo s štedilnika in vmešamo maslo.

4

Motovilec prelijemo s šalotkino marinado in dobro premešamo. Naložimo ga na krožnika ter potresemo z glaziranimi kostanji in praženimi bučnimi semeni.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)