Mrzla kumarična juha z avokadom
Sestavine
- 600 g kumaric
- 1 avokado
- limetin sok
- 1/2 žličke belega balzamičnega kisa
- sol
- kajenski poper
- 600 ml jogurta
- 3 sardelni fileji
- 2 kom toast kruha
- 2 žlici oljčnega olja

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut (+ 1 ura za hlajenje)
Postopek
1
Kumare olupimo, izdolbemo semena in narežemo na manjše kose. Avokado olupimo in narežemo na kocke.
2
V blender stresemo narezane kumare, avokado in jogurt ter vse skupaj gladko zmiksamo. Juho pretlačimo skozi cedilo ter začinimo s soljo, kajenskim poprom in limetinim sokom. Postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro.
3
Pred serviranjem toast narežemo na 1 cm široke palčke. V ponvi segrejemo olje in drobno narezane inčune, dodamo kruhove palčke in jih zlato rjavo opečemo z vseh strani.
4
V skodele nalijemo kumarično juho, nanjo položimo 3 hrustljave palčke in potresemo s kajenskim poprom.
Oceni