Sestavine

  • 200 g pšenične moke tip 550
  • 3,15 g suhega kvasa
  • 4 g soli
  • 6 g sladkorja
  • 2 žlici jogurta
  • 10 g ghee masla
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 2 žlici arašidovega olja
  • 1 žlica masla
  • repično olje za pečenje

Uvod

Naan ni le za karijeve jedi, saj ga lahko lomite tudi ob mesu z žara ali namakate v enolončnico. Ker je hitro gotov, najboljši pa je še vroč, je vsestranski, zato nima smisla ob vsaki priložnosti iskati novega recepta. Ko najdete pravega, se ga držite. V Šoli okusov je ta, ki ga je premazala s česnom in gorčičnimi semeni, njen, njegov s črnim sezamom pa je tukaj.

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 6 kosov
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 25 minut (+ 2 uri za vzhajanje)
 
Postopek
1

Moko, kvas, sladkor, sol, jogurt, ghee maslo in 100 ml tople vode zgnetemo v gladko voljno testo. Pokrito pustimo vzhajati 2 uri.

2

Medtem dva olupljena česna stisnemo in zmešamo z gorčičnimi semeni. V majhni ponvi segrejemo arašidovo olje in maslo ter česen s semeni pražimo na srednji temperaturi do zlato rjave barve. Ponev nato odstavimo s štedilnika.

3

Testo razdelimo na 6 enako velikih kosov in jih na pomokani delovni površini z dlanjo sploščimo na debelino 1 cm. V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in polovico naan kruhkov spečemo na obeh straneh do zlato rjave barve. Postopek ponovimo še s preostalimi kruhki.

4

Pečene naan kruhke premažemo s česnovim oljem in serviramo še vroče.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)