Naan s česnom in gorčičnimi semeni
Sestavine
- 200 g pšenične moke tip 550
- 3,15 g suhega kvasa
- 4 g soli
- 6 g sladkorja
- 2 žlici jogurta
- 10 g ghee masla
- 2 stroka česna
- 1 žlička gorčičnih semen
- 2 žlici arašidovega olja
- 1 žlica masla
- repično olje za pečenje
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 6 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut (+ 2 uri za vzhajanje)
Postopek
1
Moko, kvas, sladkor, sol, jogurt, ghee maslo in 100 ml tople vode zgnetemo v gladko voljno testo. Pokrito pustimo vzhajati 2 uri.
2
Medtem dva olupljena česna stisnemo in zmešamo z gorčičnimi semeni. V majhni ponvi segrejemo arašidovo olje in maslo ter česen s semeni pražimo na srednji temperaturi do zlato rjave barve. Ponev nato odstavimo s štedilnika.
3
Testo razdelimo na 6 enako velikih kosov in jih na pomokani delovni površini z dlanjo sploščimo na debelino 1 cm. V veliki ponvi segrejemo 2 žlici olja in polovico naan kruhkov spečemo na obeh straneh do zlato rjave barve. Postopek ponovimo še s preostalimi kruhki.
4
Pečene naan kruhke premažemo s česnovim oljem in serviramo še vroče.
Oceni