Najbolj preprosti najboljši špageti
Sestavine
- 220 g špagetov
- 2 stroka česna
- 3 žlice olivnega olja
- 2 žlici masla
- 4 žlice naribanega staranega tolminskega sira
- narezani drobnjak
- 1/2 žličke Piment d'Espelette (francoski čili)
- sol

Postopek
1
V slani vreli vodi je skuhal špagete na zob (al dente). Medtem ko so se špageti kuhali, je v ponvi rahlo segrel olje in dodal na tanke rezine narezani olupljeni česen. Pražil ga je na majhni vročini do svetlo rjave barve. Nato je ponev odstavil z ognja in pokril s pokrovko.
2
Posodo s špageti je tik pred koncem kuhanja odstavil s štedilnika. Ponovno je segrel olje in česen v ponvi, dodal maslo, med mešanjem zavrel in dolil skodelico vode, v kateri so se kuhali špageti. Nato je dodal še špagete kar iz vode, jih potresel s sirom in dodal piment d’Espelette. Malce je še povrel, vmešal drobnjak in takoj postregel.
Oceni